21 mei 2024
Thumbnail voor Aantal besmettingen op Curaçao fors afgenomen

Aantal besmettingen op Curaçao fors afgenomen

WILLEMSTAD - De situatie rond de coronabesmettingen op Curaçao lijkt te verbeteren. Dinsdagavond maakte de Curaçaose overheid bekend dat er nog zevenhonderd geregistreerde besmettingen op het eiland zijn. Vorige week waren dat er nog 2.268 en een week daarvoor zelfs 4.167.


Eind maart nam het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis flink toe na verspreiding van de Britse coronavariant waardoor medisch personeel uit Nederland nodig was. Op 6 april lagen er op het hoogtepunt 131 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 41 op de ic. In totaal zijn er zo’n driehonderd bedden in het CMC-ziekenhuis op Curaçao. Begin april werden Nederlandse vakantiegangers, studenten en stagiairs dan ook opgeroepen om het eiland zo snel mogelijk te verlaten.

Momenteel ligt het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis een stuk lager. Dinsdag lagen er 60 coronapatiënten, van wie 29 op de ic. Ondanks dat de besmettingen afnamen, nam het aantal sterfgevallen flink toe. Op 27 maart waren er in totaal dertig mensen overleden, een maand later is dat aantal toegenomen tot ruim honderd sterfgevallen.

De oproep van de Curaçaose overheid om zich te laten vaccineren heeft effect. Tot nu toe hebben 70.000 mensen een prik gehad, van wie bijna 20.000 ook al een tweede vaccin toegediend hebben gekregen. Het doel van de overheid is 106.000 mensen twee keer te vaccineren. 85 procent van de bevolking zou dan gevaccineerd zijn.