9 mei 2024
Thumbnail voor BBI Travel: Wintersporters wijken steeds meer uit naar Zweden en Noorwegen

BBI Travel: Wintersporters wijken steeds meer uit naar Zweden en Noorwegen

EELDE - Sneeuw op de pistes in kde Alpen blijven uit, waardoor veel wintersporters volgens BBI Travel uitwijken naar wintersportgebieden in Zweden en Noorwegen. “Van begin december tot midden mei ligt er op deze bestemmingen voldoende sneeuw om te kunnen skiën. De sneeuwzekerheid zorgt ervoor dat steeds meer mensen de Alpen links laten liggen en richting Scandinavië vertrekken”, aldus BBI Travel.


De reisorganisatie ziet veel last minute omboekingen naar hun wintersportbestemmingen in Zweden en Noorwegen. “Vervelend voor de ondernemers daar, maar goede business voor ons,” zegt Henk van der Kooi, eigenaar van BBI Travel.

Van der Kooi zag twee jaar geleden naar eigen zeggen "kansen" in het uitblijven van sneeuw in de Alpen en lanceerde een charterverbinding naar wintersportgebieden in de regio’s van Åre Östersund Airport en Scandinavian Mountains Airport. “Aanvankelijk waren Nederlanders huiverig om de Alpen links te laten liggen, maar schijnbaar heeft het uitblijven van sneeuw veel mensen overtuigd om een wintersportvakantie in Scandinavië toch te proberen,” aldus van der Kooi. “De feedback die wij van teruggekeerde wintersporters ontvangen is ontzettend positief.”

De wintersportgebieden van Scandinavië zijn vanuit Nederland te bereiken. Vanaf Schiphol of Groningen Airport Eelde zitten wintersporters binnen twee uur in de sneeuw. Deze wintersportvluchten worden aangeboden met vertrek tot 18 maart 2023.

Meer reisinspiratie over wintervakanties naar Scandinavië lees je in de laatste uitgave van TripTalk Magazine. Bestel jouw exemplaar nu hier.