19 juli 2024
Thumbnail voor British Airways start vluchten van Londen Stansted naar Schiphol

British Airways start vluchten van Londen Stansted naar Schiphol

BA Cityflyer, een dochterbedrijf van British Airways, start komend winterseizoen vluchten van Londen Stansted naar Schiphol. Het gaat om vluchten in slechts één richting op elke zondag vanaf 15 december. Op de vluchten wordt de Embraer 190 ingezet.

BA Cityflyer is gevestigd op Londen City Airport, maar die stadsluchthaven is een groot deel van het weekend dicht om de overlast voor omwonenden te beperken. Daarom vliegt CityFlyer in het weekend ook vanaf andere luchthavens.

De Embraer 190 die straks elke zondag om 10:55u van Stansted naar Schiphol vliegt, vliegt daarna weer van Schiphol naar thuisbasis City Airport. Daarom wordt de route Stansted – Schiphol slechts in één richting aangeboden. De maatschappij concurreert op deze verbinding met easyJet.

Onlangs werd al bekend dat BA komende winter niet meer tussen Londen Gatwick en Schiphol vliegt. In plaats daarvan gaat de maatschappij vaker op Heathrow en City Airport vliegen. Maar door de komst van de Stansted-vluchten blijft BA toch vanaf drie Londense luchthavens naar Schiphol vliegen.

Daarnaast vliegen de Britten ook van City Airport naar Rotterdam The Hague Airport.