7 september 2024
Thumbnail voor Coby van Dongen: ‘Het is belangrijk om te realiseren dat het overgrote deel van de vluchten wel uitgevoerd wordt’

Coby van Dongen: ‘Het is belangrijk om te realiseren dat het overgrote deel van de vluchten wel uitgevoerd wordt’

RIDDERKERK - De problematiek rondom Schiphol zorgt voor veel onrust. Coby van Dongen beaamt dat het veel extra werk, irritatie en schade oplevert. Reisbizz.nl sprak met de altijd positief ingestelde commercieel directeur van de Jong Intra Vakanties.


De reisorganisatie had zich gisteren goed voorbereid op veel telefoontjes, maar die bleven uit. Van Dongen: “We ontvingen wat mails met vragen over vluchten maar die waren snel beantwoord. We kunnen met z’n allen nog niet veel informatie aan klanten geven. Er zullen vluchten worden geannuleerd of we krijgen met schemawijzigingen te maken. Dat geeft veel werk, veel irritatie en nul opbrengsten of forse schades.”

Positief
Toch blijft Van Dongen positief: “Het is belangrijk dat we ons realiseren dat het overgrote deel van de vluchten wel uitgevoerd wordt. In de media variëren de aantallen flink en dat zullen we moeten afwachten. Vanuit mijn ouderlijk huis werd mij geleerd; een mens lijdt het meest onder de dingen die hij vreest. En dat is toch zo waar!”

Uitdagende tijd
Dat neemt niet weg dat het een zeer uitdagende tijd is voor de reisbranche, ook al werd er goed geboekt de afgelopen periode. “De boekingen gingen tot negen dagen geleden echt verrassend goed. We konden zelfs het Voucherfonds in één keer aflossen en de uitgestelde belasting terugbetalen. Nu merken we een terugloop in het aantal boekingen en wordt de lastminute-omzet afgeremd. De Schiphol-problematiek, de constante berichtgeving dat we in een recessie zullen belanden en de vraag hoe een nieuwe coronagolf ons gaat treffen zijn hiervoor de belangrijkste redenen”, sluit Van Dongen af.