24 juni 2024
Thumbnail voor Corendon met Turkish Airlines naar Zanzibar

Corendon met Turkish Airlines naar Zanzibar

LIJNDEN - Corendon biedt vanaf 17 december pakketreizen aan naar Zanzibar. De Nederlandse touroperator keek al langer naar het eiland als bestemming, maar wilde die pas introduceren als de juiste combinatie van vervoer en accommodatie kon worden gevonden. 


Het Afrikaanse eiland maakt deel uit van het KLM-netwerk, maar Corendon koos ervoor om met Turkish Airlines in zee te gaan. Reizigers kunnen vertrekken van Schiphol en in Istanbul overstappen richting Zanzibar International Airport.

Onlangs zei Corendon-topman Steven van der Heijden desgevraagd al naar Zanzibar te kijken, maar dat er nog werd gezocht naar de juiste hotels om klanten een optimale keuze aan onderkomens te kunnen aanbieden. Dat is nu gelukt: er kan worden gekozen uit hotels met drie, vier of vijf sterren, tegen scherpe prijzen.

Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon: "Zanzibar stond al heel lang op onze wensenlijst als vakantiebestemming. De uitdaging was om voor onze klanten dit paradijselijk eiland ook betaalbaar te maken. Met een vanaf prijs van 799 euro per week zitten we op het prijsniveau dat onze klanten van ons gewend zijn. We hebben nu in totaal tien hotels en resorts in ons aanbod en hopen dit snel uit te breiden naar meer."

Zanzibar is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt als winterzonbestemming. Naast parelwitte zandstranden en helderblauw water met een rijke onderwaterwereld waar snorkelaars en duikers van genieten, is er ook ontzettend veel natuur en cultuur te vinden op dit eiland. In het Jozani Forest National park is de bijzondere natuur te bewonderen en dit is de enige plaats ter wereld waar een specifieke soort van de rode franjeaap voorkomt. Voor cultuur is Stone Town onmisbaar, het oude centrum van de hoofdstad Zanzibar-Stad. Het oude centrum is bovendien te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.