19 september 2024
Thumbnail voor Curaçao Connect event: ‘Hoewel het in Nederland was, voelde het alsof we op Curaçao waren beland’

Curaçao Connect event: ‘Hoewel het in Nederland was, voelde het alsof we op Curaçao waren beland’

Vorige week vond het Curaçao Connect event plaats in Loon op Zand. “Hoewel we fysiek in Nederland waren, voelde het alsof we op het zonovergoten Curaçao waren beland”, vertelt Sharon Vassell over het geslaagde evenement. “De locatie riep de sfeer op van een authentiek weekendhuis in het natuurrijke Banda’bou, het gedeelte van Curaçao waar je de mooiste stranden en landschappen vindt.”

Bij aankomst werden de reisagenten hartelijk ontvangen met een verfrissende Blue Curaçao cocktail. De toon was meteen gezet: dit zou een dag worden vol Caribische vibes. Bij de fotobooth werd er volop gelachen en werden de eerste herinneringen vastgelegd.

Het evenement begon met een presentatie over Curaçao, waarbij de reisagenten als eersten de vernieuwde promotievideo van het CTB mochten bewonderen. Deze video, onderdeel van een grotere brand refresh, geeft een kleurrijk en levendig beeld van het eiland. Sharon leidde de presentatie en Susan maakte onderetussen kennis met de reisagenten.

Speeddating
Na de presentatie begon de dynamische speeddating-sessie met diverse partners uit Curaçao, waaronder Lions Dive Beach Resort, BlueFinn Charters, Kunuku Aqua Resort, Curacao Marriott Beach Resort, Courtyard by Marriott, Renaissance Wind Creek Curacao Resort Acoya Curacao Resort, Villas & Spa, Scuba Lodge, Art Hotel Hyatt Inclusive Collection, Sandals & Beaches Resorts en Sun Reef. Reisagenten kregen de kans om hun paspoort vol te stempelen bij elke partner die ze bezochten. Wie het paspoort vol wist te krijgen, maakte kans op fantastische prijzen. Ook konden de aanwezigen door middel van een kruiswoordspel prijzen winnen.

Een bijzonder moment van de dag was de domino-competitie, een spel dat diep verankerd is in de Curaçaose cultuur. Net als de taxichauffeurs in Otrobanda, die onder een boom wachten en een potje domino spelen, voelden de deelnemers de passie en spanning van het spel.

Na de intensieve speeddating en domino-competitie was het tijd om te ontspannen en te genieten van heerlijk eten bij de foodtruck Mas Dushi ku Lekker, terwijl een andere groep zich uitleefde op de rib boat. De DJ zorgde voor de perfecte soundtrack, en de Caribische sfeer was compleet.

Prijsuitreiking
De dag werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. Overnachtingen bij Il Mare, Kunuku Aqua Resort, Courtyard by Marriott, en The Rif At Mangrove Beach Corendon, Sandals resort gaf een Rum fles, en van CTB: Curaçao Likeur en domino spel.

“Het evenement was een daverend succes, en de volgende ochtend vervolgden wij en de partners ons reis naar Antwerpen, vol nieuwe contacten en inspiratie”, vertelt Sharon. “Curaçao Connect heeft bewezen dat je, zelfs in het hart van Brabant, de magische sfeer van Curaçao kunt beleven. Het was een dag om nooit te vergeten, en een perfect voorproefje van alles wat het eiland te bieden heeft.”