11 mei 2024
Thumbnail voor Curaçao verwelkomt ruim dertigduizend bezoekers in augustus

Curaçao verwelkomt ruim dertigduizend bezoekers in augustus

WILLEMSTAD - Curaçao heeft afgelopen augustus ruim dertigduizend toeristen op het eiland ontvangen. Hiermee heeft het eiland 79 procent van de maand augustus in 2019 gehaald. Toen kwamen er bij 39 duizend verblijfsbezoekers. Volgens het Curaçao Tourist Board (CTB) ontving het eiland een extra aantal bezoekers voor het Curaçao North Sea Jazz Festival.


Nederland is voor Curaçao de grootste aanvoerder van toeristen. Van de dertigduizend bezoekers afgelopen augustus kwamen er ruim twintigduizend vanuit Nederland. Hierdoor is augustus de tweede achtereenvolgende maand waarin meer dan twintigduizend Nederlandse toeristen in één maand overnachten op het eiland.

Verder overnachtten ruim duizend toeristen vanuit Duitsland en bijna vijfhonderd uit België op Curaçao. Zestig procent van de Europese toeristen verbleven in augustus in een resorthotel. Overige toeristen in de maand augustus komen uit de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Het eiland ontving daarnaast elf bezoeken van cruiseschepen waarbij bijna twaalfduizend cruisereizigers het eiland kwamen verkennen.

“Met meer dan dertigduizend verblijfsgasten in augustus, is het herstel van ons toerisme in een stroomversnelling gekomen”, meldt Paul Pennicook, CEO van CTB. “Dit is deels te danken aan de goede samenwerking met onze lokale stakeholders en met onze internationale partners in onze belangrijkste markten. Op jaarbasis zijn we bijna gelijk met de aankomsten van 2020 en als deze trend zich voortzet, zullen we binnen enkele dagen een positieve groei zien ten opzichte van vorig jaar.”