9 mei 2024
Thumbnail voor Eindhoven Airport verliest vliegverbinding met Bosnië-Herzegovina

Eindhoven Airport verliest vliegverbinding met Bosnië-Herzegovina

EINDHOVEN - Eindhoven Airport raakt haar enige vliegverbinding met Bosnië-Herzegovina kwijt, doordat Wizz Air heeft besloten om de lijndienst naar Tuzla te beëindigen. De laatste vlucht vindt eind september plaats. Tot die tijd wordt er twee keer per week gevlogen.


De beëindiging is het gevolg van de sluiting van de Wizz Air-basis op Tuzla. De twee vliegtuigen die daar gestationeerd zijn worden naar andere luchthavens verplaatst, waar meer vraag is.

Wizz Air wijt de sluiting van de basis aan "veranderende economische omstandigheden en operationele uitdagingen als gevolg van het weer in de regio”, aldus een reactie aan Ex-Yu Aviation. Met dat laatste doelt Wizz Air op de verstoringen van het vliegverkeer door hevige mist.

De budgetmaatschappij biedt momenteel vijftien routes aan vanuit Tuzla. Elf daarvan worden beëindigd, vier blijven bestaan: die naar Bazel, Frankfurt Hahn, Memmingen en Dortmund.

Wizz Air is de enige gebruiker van de luchthaven van Tuzla, dat nu nog de op-één-na grootste luchthaven van het Balkanland is na Sarajevo, maar ze vertrekt er dus niet helemaal.

Nederlanders die naar Bosnië-Herzegovina willen vliegen, moeten straks uitwijken naar een luchthaven net over de grens (Dortmund, Charleroi) of gebruikmaken van een vlucht met overstap. Ryanair vliegt vanuit Charleroi naar Banja Luka, Wizz Air vanuit Dortmund naar Tuzla en Banja Luka.