23 mei 2024
Thumbnail voor Emirates gaat nog meer toestellen voorzien van nieuw interieur, inclusief geheel nieuwe Business Class in de Boeing 777

Emirates gaat nog meer toestellen voorzien van nieuw interieur, inclusief geheel nieuwe Business Class in de Boeing 777

Emirates gaat het interieur van nog meer toestellen moderniseren. De maatschappij maakte dinsdag bekend nog eens 43 A380’s en 28 Boeing 777’s te voorzien van een vernieuwd interieur. Nieuw is dat de Triple Sevens vanaf deze zomer een geheel nieuw Business Class-product krijgen, met voor het eerst voor alle passagiers directe toegang tot het gangpad.

Nu staan de stoelen in die klasse nog in een 2-3-2-opstelling, maar dat wordt dan 1-2-1. Bij de vernieuwing van eerdere Boeing 777-300ER's werd nog de bestaande configuratie behouden. De A380's beschikten wel al over een 1-2-1-configuratie in Business Class en daar is de vernieuwing dan ook vooral cosmetisch.

Emirates heeft tot nu toe 22 A380’s onder handen genomen. In juli van dit jaar zal de eerste Boeing 777 een opknapbeurt ondergaan. Het duurt volgens Emirates ongeveer twee weken voordat één Boeing 777 een make-over heeft gekregen en weer in gebruik genomen kan worden.

De 777’s worden ook voorzien van een Premium Economy-cabine en beschikken daarna over 332 stoelen in vier klassen. Om ruimte te maken voor de nieuwe Premium Economy-sectie en luxere Business Class worden 50 Economy-stoelen verwijderd. Van de nieuwe Business Class in de Triple Seven zijn nog geen impressies beschikbaar.