13 juni 2024
Thumbnail voor FTI zoekt ‘naar snelle oplossing voor klanten’

FTI zoekt ‘naar snelle oplossing voor klanten’

FTI "werkt hard" om tot een snelle oplossing te komen voor haar klanten. De touroperator werkt daarvoor samen met advocaat Axel Bierbach, die door de rechtbank van München is aangesteld in het proces.

“FTI, de DRSF (het Duitse reisgarantiefonds red.) en ik weten in wat voor moeilijke en stressvolle situatie de vakantiegangers die bij FTI hebben geboekt zijn terechtgekomen”, zegt Bierbach woensdag in een verklaring. “We doen er met zijn allen alles aan om snelle en goede oplossingen te vinden.”

“De grooste prioriteit ligt nu bij de circa 60.000 reizigers die op dit moment op reis zijn”, aldus de advocaat. “We doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat deze reizigers hun reis kunnen afmaken, en dat ze weer veilig naar huis kunnen reizen.”

Zoals eerder bekend gemaakt, bevestigt Bierbach ook in het laatste statement dat reizen van FTI zeker tot en met 10 juni geannuleerd worden. Er wordt nog gekeken naar mogelijkheden om geboekte reizen na 10 juni over te laten nemen door andere touroperators. “Uiterlijk 1 juli moet er duidelijkheid zijn”, aldus Bierbach.