15 juli 2024
Thumbnail voor Grondpersoneel Lufthansa begint 27 uur durende staking

Grondpersoneel Lufthansa begint 27 uur durende staking

De stakingen van grondpersoneel van Lufthansa zijn begonnen op verschillende Duitse luchthavens, bevestigt een woordvoerder van de vakbond Verdi woensdagochtend. De verwachting is dat de luchthavens van Frankfurt en München het zwaarst getroffen zullen worden tijdens de 27 uur durende staking. Daarnaast worden ook de vliegvelden van Hamburg, Berlijn en Düsseldorf getroffen.

Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, heeft tussen de 80 en 90 procent van de ongeveer 1000 geplande vluchten voor woensdag geannuleerd. Volgens het bedrijf zullen ruim 100.000 passagiers hun vluchten moeten herplannen. Tickets voor binnenlandse vluchten kunnen worden omgezet in vouchers voor treinreizen, aldus de luchtvaartmaatschappij. Lufthansa heeft passagiers met geannuleerde vluchten gewaarschuwd om niet naar de luchthavens te komen, omdat de omboekbalies niet bemand zullen zijn. Passagiers van dochterondernemingen van Lufthansa en externe luchtvaartmaatschappijen zullen grotendeels onaangetast blijven.

De Duitse vakbond Verdi riep maandag op tot de staking om de druk te vergroten op de loononderhandelingen die worden gevoerd. Er wordt al langer gepraat over een nieuwe cao voor de ongeveer 25.000 grondmedewerkers van onder meer Deutsche Lufthansa, Lufthansa Technik en Lufthansa Cargo.