23 juli 2024
Thumbnail voor HAL verlengt pauze van geselecteerde cruiseafvaarten

HAL verlengt pauze van geselecteerde cruiseafvaarten

SEATTLE – Na het al eerder annuleren van de Europese cruiseafvaarten tot en met 30 juni 2021, laat Holland America Line (HAL) weten de pauze voor geselecteerde schepen in Noord-Europa, de Middellandse Zee en de Caribbean te verlengen. De pauze heeft invloed op afvaarten met de Nieuw Statendam, de Volendam en de Eurodam.


De cruisemaatschappij blijft samenwerken met de overheid en de havenautoriteiten om de plannen om terug te keren naar het cruisen verder te ontwikkelen. Toch heeft HAL moeten besluiten om de cruiseafvaarten met de geselecteerde schepen te annuleren.

De verlengde pauze geldt voor drie schepen van de vloot van de cruisemaatschappij. De afvaarten van de Nieuw Statendam in Noord-Europa met vertrek tot en met 22 augustus 2021 worden geschrapt. De geplande cruisereizen van de Volendam naar de Middellandse Zee worden geannuleerd tot en met 30 augustus 2021. Als laatst worden twee afvaarten van de Eurodam naar de Caribbean afgelast met vertrek op 31 oktober en 3 november dit jaar.

De getroffen gasten kunnen kiezen voor het omboeken naar een soortgelijke reis in 2022 met een prijsgarantie waarbij de gasten voor hetzelfde tarief de reis een jaar kunnen opschuiven. Daarnaast kunnen gasten een Future Cruise Credit (FCC) van 110 procent ontvangen of kiezen voor de cruiserondreis Athene waarvoor de rederij toestemming heeft gekregen om die vanaf 15 augustus met de Eurodam uit te voeren. Tevens kunnen de gasten van HAL volledige terugbetaling van het bedrag ontvangen.