7 september 2024
Thumbnail voor Hoe is het nu met… Gea van Gaalen? ‘Terug naar een vertrouwde omgeving’

Hoe is het nu met… Gea van Gaalen? ‘Terug naar een vertrouwde omgeving’

Voor de nieuwe Reisbizz Rubriek ‘Hoe is het nu met…’ gaan we in gesprek met Gea van Gaalen. Gea maakt - na een uitstapje van zo’n 10 jaar - vanaf 1 augustus haar ‘comeback’ op het reisbureau. Goede reden haar bij wijze van primeur te vragen naar haar beslissing om terug te keren.

Gea, hoe is het nu met jou?
"Met mij gaat het zeer voorspoedig! Ik ben gezond, happy met 'me, myself and I', en heb voorlopig nog geen steunkousen of mantelzorg nodig... Ik heb in de tussenliggende jaren veel leuke ervaringen opgedaan op uiteenlopende werkplekken. Je leert jezelf op die manier nog beter kennen, wordt er sterker door en leert jezelf uitdagen. Tot dus het moment weer kwam waarvan ik stiekem wist dat dit altijd op de loer lag."

Kun je je ‘carrière-pad’ omschrijven?
“Na 32 jaar op een reisbureau ben ik november 2014 vanwege persoonlijke omstandigheden gestopt. Vanaf het moment dat ik stopte wist ik eigenlijk al dat ik de reisbranche zou gaan missen. Precies 10 jaar later pak ik dit vak met groot enthousiasme weer op. Ik kwam op mijn Facebook nog mijn statement tegen dat ik destijds deelde."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

"In de afgelopen jaren heb ik op veel (tijdelijke) receptielocaties mogen werken waarbij ik vooral bij de laatste (FremantleMedia Netherlands) prachtige herinneringen heb gemaakt. Vanuit dit mediabedrijf werkte ik regelmatig met drie petten op, naast receptiemedewerkster was ik ook gastvrouw bij RTL Boulevard en werkte ik op de afdeling Finance wanneer dat nodig was."

Waarom ga je weer terug naar het reisbureau?
"Vanuit deze laatste positie kwam ik op het hoofdkantoor van Travel Counsellors in Den Haag terecht waar ik, samen met een collega, verantwoordelijk werd voor de complete administratie van vele TUI-boekingen, gemaakt door de zelfstandige TC’ers. Vanaf dat moment werd ik dagelijks geconfronteerd met het al oude maar enorm functionele en fijne TUI-Online. Daar ging het ‘mis’. Naarmate ik daar langer zat kreeg ik meer heimwee naar mijn tijd op het reisbureau. Ik kreeg weer zin in alle uitdagingen waar je mee te maken hebt op een reisbureau. En uitdagingen zijn er genoeg!"

Wat heb je het meest gemist?
"Het directe contact met de toekomstige reiziger en de vele zoekmachines die beschikbaar zijn. Dat bijbehorende uitdagingen niet altijd leuk zijn, maar nooit onmogelijk, en dat maakt het juist weer een sport. De wil om de klant datgeen te kunnen bieden waarvoor ze een reisbureau of reisagent benaderen met dat stukje meer zekerheid en de extra’s die je in de digitale wereld niet kunt vinden."

Waar kijk je het meest naar uit?
"Om weer dagelijks deze rol op te pakken. Ik ben natuurlijk niet gestopt omdat het niet meer leuk was. Integendeel, ik ben destijds gestopt omdat de situatie daar op dat moment om vroeg. Ik ga dus met alle vertrouwen ‘terug naar de kust’ om een doorstart te maken, bij niemand minder dan Roeland van den Oever van TravelXL Reisburo Katwijk . Toen ik daar 2 weken geleden binnen liep in zijn prachtige nieuwe pand, werd nog meer benadrukt dat ik deze tak van sport enorm heb gemist. Toen ik merkte dat de klik er nog was, bleek dat de grootste bevestiging die ik kon krijgen. Deze stap, terug naar het reisbureau, voelt nu als hét juiste moment. Ik ga naar een vertrouwde omgeving, binnen een fantastisch team tussen de meest sfeervolle muren en een stijlvol interieur."

"1 Augustus is mijn 'come-back' en geloof me, ik ben nog steeds gevoelig voor bijeenkomsten zoals vakdagen, presentaties, studiereizen, galadiners en feestjes. Tot snel!"