18 mei 2024
Thumbnail voor Interrail viert vijftigste verjaardag met kortingsactie

Interrail viert vijftigste verjaardag met kortingsactie

UTRECHT - Het is alweer vijftig jaar geleden dat de eerste Interrail Passen werden verkocht. Inmiddels zijn de flexibele treinpassen een begrip in Europa en staan ze symbool voor de vrijheid om de Europese landen met de trein te ontdekken. De viering van de vijftigste verjaardag startte deze maand met een kortingsactie. Alle Interrail Passen zijn tot en met 31 maart te koop met 10 procent korting.


Bij de lancering maakte de Interrail Pas het jonge reizigers tot 21 jaar mogelijk om 21 landen per trein te ontdekken met slechts één treinpas. Iets wat begon als eenmalige actie groeide uit tot een symbool van Europese eenheid. Inmiddels is de pas beschikbaar voor reizigers van alle leeftijden en kan deze worden gebruikt in 33 landen bij zowel nationale als particuliere spoorwegmaatschappijen.

Carlo Boselli, algemeen directeur bij Eurail: “In de afgelopen 50 jaar is de Interrail Pas altijd populair gebleven. Elk jaar gebruiken honderdduizenden reizigers onze passen. Wij zetten ons in voor de positieve invloed die reizen kan hebben op de wereld. Met een Interrail Pas kun je Europa op een milieuvriendelijkere manier ontdekken. Onder het motto ‘go one stop further’ dagen we onze klanten uit ook de minder bekende bestemmingen en verborgen pareltjes van ons continent te ontdekken.”

Activiteiten
De komende maanden staan er verschillende activiteiten gepland waaraan Interrailers kunnen deelnemen. In de maand maart kunnen klanten gebruik maken van de kortingsactie. De mobiele pas kan tot 11 maanden na aankoop geactiveerd worden. Ook kunnen klanten tegen een kleine toeslag kiezen voor Plus. Hiermee kunnen ze de pas altijd omruilen of het aankoopbedrag terugkrijgen.