7 september 2024
Thumbnail voor Italiaanse stranden voeren dagelijks bezoekerslimiet in

Italiaanse stranden voeren dagelijks bezoekerslimiet in

PALERMO -  Italië heeft voor deze zomer een aantal bezoekerslimieten ingevoerd. Door de populariteit van sommige stranden hebben sommige kustplekken op Sicilië en Sardinië te maken met milieuproblemen, zoals afval en het stelen van zand. Om de natuurlijke omgeving van de stranden te beschermen hebben de lokale autoriteiten besloten om een bezoekerslimiet op te leggen op een aantal stranden.


In Baunei, een afgelegen dorp in het oosten van Sardinië, waren eerder al bezoekerslimieten ingevoerd. Deze zomer worden de beperkingen verder aangescherpt.

Sicilië
Vier stranden op Sicilië hebben nu een bezoekerslimiet. Zo hebben de stranden Cala dei Gabbiani en Cala Biriala nu elk een dagelijkse limiet van 300 bezoekers, terwijl Cala Goloritze beperkt is tot 250 bezoekers per dag. Het grootste strand, Cala Mariolu, heeft een dagelijks limiet van 700 mensen. Bezoekers die naar Cala Goloritze gaan, dat alleen te voet of per boot bereikbaar is, moeten zes euro entree betalen.

Sardinië
Op het eiland Lampedusa, die zich bevindt voor de kust van Sicilië, heeft het strand Isola dei Conigli het aantal dagelijks bezoekers gehalveerd. Daarnaast moet je online een plek op het strand boeken via een website.

Andere eilanden in Italië, zoals Giglio en Procida, hebben ook maatregelen genomen om het aantal bezoekers te beperken.

Strandhanddoek verbod
Daarnaast heeft Spiaggia La Pelosa op Sardinië een verbod ingevoerd op strandhanddoeken om het roze koraalstrand te beschermen. Deze boete bedraagt 100 euro. Matten zijn hier wel toegestaan, aangezien hier geen zand aan blijft plakken. Ook zijn er boetes ingesteld voor het meenemen van zand.