27 april 2024
Thumbnail voor KLM annuleerde in 2023 drie procent van alle vluchten

KLM annuleerde in 2023 drie procent van alle vluchten

KLM heeft vorig jaar te maken gehad met veel annuleringen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat in heel 2023 ruim 3.700 KLM-vluchten vanaf Schiphol geschrapt werden. Dat is ruim drie procent van het totale aantal. Oorzaken waren slecht weer en uitlopend onderhoud.

De meeste vluchten werden geannuleerd in het derde kwartaal. In de maanden oktober, november en december moest de Nederlandse maatschappij 6,6 procent van de geplande vluchten vanaf Schiphol cancelen, in totaal bijna 2.100.

December
Met 980 vertrekkende vluchten was december de maand met de meeste annuleringen. Reden voor dit hoge aantal was onder meer storm Pia, die op 21 december zorgde dat KLM de helft van de vluchten niet door kon laten gaan.

KLM zegt tegen RTL Nieuws 'niet tevreden' te zijn over het aantal vluchten dat niet door kon gaan. "Uiteindelijk maakt het voor een passagier niet uit waarom een vlucht is geannuleerd. Voor een passagier is het belangrijk dat hij/zij op het afgesproken moment kan vertrekken”, laat een woordvoerder weten.

Onderhoud
Een tekort aan technici zorgt er al enige tijd voor dat het onderhoud aan vliegtuigen bij KLM vertraging oploopt. Vakbond NVLT sloeg onlangs groot alarm, omdat het probleem in de toekomst aan blijft houden als er geen oplossing wordt gevonden voor het grote verloop.