15 april 2024
Thumbnail voor Merendeel vluchten Brussels Airlines gaat door ondanks staking cabinepersoneel

Merendeel vluchten Brussels Airlines gaat door ondanks staking cabinepersoneel

Het merendeel van de vluchten van Brussels Airlines gaat woensdag, ondanks een staking van het cabinepersoneel. Die vindt plaats om meer loon en een lagere werkdruk te eisen. Volgens een woordvoerder valt 20 procent van de vluchten uit. De meeste passagiers zijn inmiddels omgeboekt. 

Een woordvoerder van Brussels Airlines meldt aan Luchtvaartnieuws dat getroffen passagiers op andere vluchten van Brussels Airlines of andere luchtvaartmaatschappijen mee kunnen. “We verontschuldigen ons bij deze passagiers voor het ongemak, en we bedanken ook onze collega’s die hard aan het werken zijn om voor onze reizigers te zorgen.”

Later vandaag staat er opnieuw overleg gepland tussen de directie en de vakbonden. “Na de constructieve vergadering van gisteren zijn we hoopvol dat we op dit ingeslagen pad kunnen doorgaan. We vinden het alvast positief dat alle vakbonden rond de tafel zitten, ook de christelijke vakbond die vandaag aan het staken is."

Mocht er geen akkoord komen, dan loopt de woensdag begonnen staking nog tot vrijdag door.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.