24 mei 2024
Thumbnail voor Nestpick creëert index met steden om te bezoeken als vegetariër

Nestpick creëert index met steden om te bezoeken als vegetariër

BERLIJN – In een onderzoek van Nestpick naar de meest vegetariërvriendelijke steden over de hele wereld, zijn in totaal 75 steden beoordeeld op kwaliteit en betaalbaarheid van het vegetarische aanbod.


Vegetarisch en veganistisch eten wordt steeds populairder en als reactie op die wereldwijde toename van vegetarisme heeft het team van Nestpick een studie uitgevoerd om licht te werpen op de evoluerende levensstijlbehoeften van mensen. Zo waren er vorig jaar in Nederland negen miljoen flexitariërs, mensen die één of meer dagen per week geen vlees of vis eten, meldt Nu.nl. Nestpick heeft onderzocht welke steden over de hele wereld het meest geschikt zijn voor vegetariërs. De ondervindingen zijn verwerkt in de Vegetarian Cities Index.  

Londen is de hoogst genoteerde stad in de index en scoort sterk voor de betaalbaarheid van fruit en groenten en het aantal vegetariërvriendelijke restaurants. Berlijn en München komen op de tweede en derde plaats. Daarnaast staat London op de eerste plaats voor vegetarische festivals en evenementen, vóór New York en Chicago. Amsterdam staat op plaats 33 van de 75.