16 september 2024
Thumbnail voor Nico Bleichrodt over introductie Celestial Cruises: ‘Eersteklas ervaring bij ’s werelds meest bijzondere natuurverschijnselen’

Nico Bleichrodt over introductie Celestial Cruises: ‘Eersteklas ervaring bij ’s werelds meest bijzondere natuurverschijnselen’

Rederij Holland America Line kondigt de introductie aan van de Celestial Cruises in 2026: een reeks reizen vanuit Rotterdam die gasten de kans biedt om bijzondere natuurverschijnselen te beleven vanaf het water. Reizigers kunnen kijken naar een totale zonsverduistering, het noorderlicht of de zomerzonnewende boven de poolcirkel. De cruises zijn vanaf 31 juli te boeken.

Tijdens de cruises staat alles in het teken van de natuurverschijnselen. Zo kunnen gasten tijdens de eclips-cruises lezingen bijwonen van wetenschappelijke experts en deelnemen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van de natuur. Wie het noorderlicht wil zien (en bang is zich te verslapen) kan zich aanmelden voor een wake-up call zodra het noorderlicht wordt waargenomen.

"We zijn trots dat we onze gasten vanuit Rotterdam een eersteklas ervaring kunnen bieden bij enkele van 's werelds meest bijzondere natuurverschijnselen," zegt Nico Bleichrodt, vice president international sales van Holland America Line. "Deze cruises voldoen niet alleen in dat opzicht, maar geven onze gasten ook de kans om geweldige bestemmingen te ervaren, evenals de eersteklas service aan boord waar we bekend om staan."

Na de twee eclipsvaarten in 2024, zullen drie schepen van de vloot tijdens de zonsverduistering op 12 augustus 2026 in het pad van de zonsverduistering varen. De Oosterdam vaart naar de Middellandse Zee om de eclips te zien voor de oostkust van Spanje, de Nieuw Statendam doet Noord-Europa aan en vaart langs de westkust van IJsland voor de eclips. Gasten kunnen ook kiezen voor de Zuiderdam, die de zonsverduistering beleeft tijdens de populaire Voyage of the Vikings.

De cruises die vanuit Rotterdam vertrekken:

  • Totale zonsverduistering: 25 juli 2026, 28-daagse cruise met Nieuw Statendam.
  • Noorderlicht: 4 en 17 oktober 2026, 14-daagse cruises met Rotterdam en Nieuw Statendam.
  • Zomerzonnewende: 13 juni 2026, 14-daagse cruise boven de poolcirkel.