2 december 2023
Thumbnail voor Redactieteam Reismedia uitgebreid met Richard Schuurman

Redactieteam Reismedia uitgebreid met Richard Schuurman

Richard Schuurman is sinds 2016 actief als freelance luchtvaartjournalist. Naast zijn functie bij Reismedia schrijft hij ook voor de Amerikaanse website AirInsight en de Engelse maandbladen Airliner World en Aviation News.

Schuurman heeft ook vele jaren over luchtvaart bericht voor Omroep Flevoland, in het bijzonder over de uitbreiding van Lelystad Airport.

"Luchtvaart heeft van jongs af aan mijn belangstelling gehad. Als kind verzamelde ik al fotootjes uit reisgidsen voor mijn plakboeken", zegt Schuurman. “Het zijn de technologische ontwikkelingen die mijn interesse hebben, maar ook hoe de sector zich economisch ontwikkelt. En ik volg nauwlettend wat de luchtvaartsector doet om de klimaatproblemen te verminderen. Ik denk dat mijn kennis en ervaring over de luchtvaart van de afgelopen jaren goed van pas komen.”

Reismedia-eigenaar Rob Somsen: "Met Richard Schuurman hebben we een ervaren journalist kunnen toevoegen aan het brede Reismedia-team. Hij zal zich vooral richten op Luchtvaartnieuws.nl en Luchtvaartnieuws Magazine, maar ook meewerken aan de overige titels die we zelf en voor externe bedrijven exploiteren. Naast Richard bestaat het Luchtvaartnieuws-kernteam uit Klaas-Jan van Woerkom en Neal Luitwieler. Lolke van der Heide en Paul Eldering zijn ook beiden actief voor het magazine. De komende maanden zullen we meerdere nieuwe aanstellingen bekendmaken."