18 april 2024
Thumbnail voor Schepen MSC Cruises uitgerust met internet van Starlink

Schepen MSC Cruises uitgerust met internet van Starlink

De schepen van MSC Cruises worden één voor één uitgerust met internet van Starlink. Volgens MSC is al twee derde van de vloot uitgerust met SpaceX's Starlink connectiviteit. In 2024 moeten de uitrol voltooid zijn.

Het eerste schip van MSC Cruises dat werd uitgerust met Starlink was de MSC Magnifica in december 2022. Internet van Starlink, een bedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, is volgens de rederij erg snel. “Deze zeer snelle internettoegangsoplossing wordt geleverd door een groep satellieten in een lage baan om de aarde. Aan boord van de schepen zal het een beter Wi-Fi-netwerk in kajuiten en openbare ruimtes leveren, snellere netwerkcommunicatie bieden en lagere operationele kosten bieden”, aldus MSC.

De cruiserederij ziet naar eigen zeggen het internetgebruik aan boord blijven stijgen, “door zowel de toename van het aantal verbonden apparaten als het aantal apps dat gasten willen gebruiken.”

De schepen van MSC Cruises die momenteel zijn uitgerust met Starlink zijn MSC Divina, MSC Euribia, MSC Fantasia, MSC Grandiosa, MSC Lirica, MSC Magnifica, MSC Meraviglia, MSC Orchestra, MSC Poesia, MSC Preziosa, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Seaside, MSC Seaview en MSC Virtuosa.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.