15 juli 2024
Thumbnail voor Sunweb Group en Transavia versterken samenwerking en onderzoeken coronavrije reiscorridor naar Kreta

Sunweb Group en Transavia versterken samenwerking en onderzoeken coronavrije reiscorridor naar Kreta

SCHIPHOL - Sunweb Group en Transavia hebben hun handen in een geslagen en versterken die samenwerking. Zo is er een contract afgesloten voor een fors aantal stoelen voor Sunweb-vakantiereizen de aankomende zomerperiode en werken de partijen samen aan een plan voor het opzetten van een coronavrije reiscorridor van Schiphol naar Kreta.


Zo’n coronavrije reiscorridor bestaat uit een pakketreis georganiseerd door Sunweb waarbij met Transavia wordt gevlogen. Vakantiegangers worden gedurende de reis meerdere keren getest en verblijven vooral op hun eigen resort waar vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met afstand en hygiëne. In eerste instantie worden deze pakketreizen alleen georganiseerd naar Kreta.

Door de ontwikkelingen rond de vaccins en de grote behoefte van Nederlanders om weer op vakantie te gaan, hebben zowel Sunweb Group als Transavia vertrouwen in een zomer waarbij weer gereisd zal worden. Sunweb Group CEO Mattijs ten Brink en CEO van Transavia Marcel de Nooijer symboliseren dit vertrouwen in het oplaten van een vlieger. “Voor ons staat de vlieger symbool voor het weer gaan vliegen straks, bovendien reikt die vlieger hoger met meer tegenwind”, laat De Nooijer weten. Naast de inkoop van een fors aantal stoelen per jaar, is het succes van de samenwerking vooral te danken aan het totaalproduct dat beide bedrijven gezamenlijk kunnen aanbieden.

Beide CEO’s doen een oproep om in de hele sector ervoor te zorgen dat reizigers zo snel mogelijk weer het perspectief op een vakantie of andere reis geboden kan worden. “Veilig reizen is hierbij de grootste prioriteit en samen met Transavia kijken wij hoe we de mogelijkheden rondom veilig reizen kunnen vergroten”, aldus Sunweb Group.