15 april 2024
Thumbnail voor Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

Ryanair bevestigt dat Boeing veertig van de geplande 57 Boeing 737 MAX 8200-vliegtuigen kan leveren voor de zomer. De Amerikaanse vliegtuigbouwer werd begin januari door een bijna-ramp met een van zijn toestellen gedwongen de productie te vertragen. Ryanair rekende voor zijn vluchtschema voor de zomerperiode op minimaal vijftig toestellen. Dit betekent dat de maatschappij in de piekmaanden juli, augustus en september tien vliegtuigen minder kan inzetten dan verwacht.

Wijzigingen dienstregeling
Dit zal leiden tot enkele kleine wijzigingen in de dienstregeling voor de zomer. Ryanair zal daarbij de frequenties op bestaande routes verminderen in plaats van nieuwe routes te schrappen. Zo gaat Ryanair minder vaak vliegen naar en van enkele van de duurdere luchthavens, zoals Dublin, Milaan Malpensa, Warschau Modlin en vier Portugese luchthavens.

Alle getroffen passagiers hebben al meldingen ontvangen van schemawijzigingen waarin hen alternatieve routes worden aangeboden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om hun geld terug te krijgen. Door de aanpassingen denkt Ryanair nu in het komende boekjaar tussen de 198 miljoen en 200 miljoen passagiers te vervoeren. Eerder rekende het bedrijf op 205 miljoen passagiers.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.