14 september 2024
Thumbnail voor Transavia onthult Boeing 737 in speciale Sunweb-beschildering

Transavia onthult Boeing 737 in speciale Sunweb-beschildering

SCHIPHOL - Transavia heeft opnieuw één van haar Boeing 737’s van een speciale beschildering voorzien om de samenwerking met touroperator Sunweb te promoten. Het opvallende vliegtuig vliegt het hele zomerseizoen rond in haar bijzondere jasje. 


Het toestel is vernoemd naar Henk Vos. Hij is de degene die jarenlang intensief met Sunweb heeft samengewerkt om het bestemmingennetwerk dat dit toestel vliegt te realiseren, evenals het concept van het bestickeren van een vliegtuig in Sunweb-huisstijl bij Transavia. Vos is net met pensioen, maar heeft ruim 45 jaar bij Transavia gewerkt. “Deze naamgeving is een kroon op zijn prachtige carrière en het Transavia-partnership met Sunweb”, aldus Transavia.

Tegelijk met de onthulling van het toestel kondigden Transavia en Sunweb aan om samen duurzamer vakantievluchten te gaan uitvoeren via een zogenaamd duurzaamheidsbudget. “Dat wordt opgebouwd aan de hand van het aantal stoelen dat door ons aan Sunweb wordt verkocht.  Sunweb en Transavia hebben samen besloten dat dit budget wordt gebruikt om het percentage duurzame brandstof (SAF) op de vluchten van Transavia en Sunweb te verhogen. De samenwerking met Sunweb is een prachtig voorbeeld van hoe we met de reisbranche kunnen samenwerken om vliegen duurzamer te maken”, zegt Transavia-topman Marcel de Nooijer.

Sunweb-topman (en voormalig Transavia-directeur) Mattijs ten Brink vult aan: “Naast het ontwikkelen van alternatieven waarmee we onze klanten willen verleiden een duurzamere vakantie te boeken, werken we ook samen met onze partners aan initiatieven die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Een mooi voorbeeld van hoe de langdurige samenwerking tussen Sunweb Group en Transavia zich blijft ontwikkelen is het gezamenlijke duurzaamheidsbudget. We zijn dan ook trots dat we samen met Transavia dit budget gaan inzetten om het percentage SAF te verhogen op de Sunweb-vluchten.”

Sinds januari 2022 gebruikt Transavia één procent SAF op iedere vertrekkende Transavia-vlucht vanuit Nederland en Brussel. Er is gestart met dat relatief lage percentage omdat dit het meest realistisch is vanwege de beperkte beschikbaarheid en hoge kosten. Het plan is om elk jaar meer SAF te gebruiken. Vanaf 2025 wordt het verplicht om SAF bij te mengen. Transavia loopt hierop vooruit.