14 april 2024
Thumbnail voor TUI in zee met Ryanair voor vliegvakanties

TUI in zee met Ryanair voor vliegvakanties

Wie een vliegvakantie boekt bij TUI heeft de kans om binnenkort aan boord te komen van een Ryanair-vlucht. De internationale reisonderneming, die beschikt over een eigen luchtvloot via dochter TUI fly, maar biedt klanten straks een ruimere optie aan vluchten.

Hoe de samenwerking er in de praktijk uitziet is nog niet helemaal duidelijk. Een woordvoerder van TUI Nederland laat desgevraagd weten dat de implementatie van de deal gefaseerd gebeurt.

TUI werkt op dit moment al veelvuldig samen met partnerluchtvaartmaatschappijen, zoals Transavia en Emirates. Klanten kunnen straks bij hun boeking ook Ryanair-vluchten tegenkomen. De prijsvechter vliegt in Nederland vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport.

Aan de deal kleeft een aantal voorwaarden. Zo wil Ryanair geboekte klanten zelf benaderen met vluchtinformatie, en moet TUI beloven voor zaken als ruimbagage en stoelselectie niet méér te rekenen dan Ryanair zelf doet.

De budgetmaatschappij ligt regelmatig in de clinch met online reisaanbieders, die zonder daarover afspraken te maken met Ryanair vluchten van die prijsvechter aanbieden. Daarbij wordt vaak flink extra gevraagd voor randzaken.