23 december 2025
Thumbnail voor Van goed eten naar culinaire reis: wat is het verschil?

Van goed eten naar culinaire reis: wat is het verschil?

Goed eten maakt elke reis leuker, maar een culinaire reis is meer dan lekker uit eten gaan op vakantie. Echte foodies zoeken niet alleen een mooi opgemaakt bord of een indrukwekkende wijnkaart, ze willen weten wat het verhaal is achter een gerecht, waar de producten vandaan komen en wie de mensen zijn die in de keuken staan.

Ralph van den Houten, Director Marketing en Partnerships bij maatwerkspecialist Avila Reizen, verwoordt het zo: “Een culinaire reis is een ervaring waarbij gastronomie de rode draad vormt in het totale reisontwerp. Niet alleen het eten zelf, maar het volledige verhaal erachter, de mensen, de herkomst van de producten, de cultuur en de zintuiglijke beleving komen naar voren.” In plaats van eerst de highlights te selecteren en daar vervolgens restaurants bij te zoeken, gebeurt het dus omgekeerd: de eetcultuur bepaalt welke plekken de moeite waard zijn.

Benieuwd hoe zo’n culinaire reis er in de praktijk uitziet, inclusief voorbeelden van routes en bestemmingen? Lees verder in het nieuwste Reisbizz magazine.

Meer van dit soort verhalen lezen? Word member en ontvang elke maand het nieuwste magazine op je deurmat.

Recente berichten