15 april 2024
Thumbnail voor Vijftig gewonden door ‘technisch probleem’ van Boeing 787 LATAM

Vijftig gewonden door ‘technisch probleem’ van Boeing 787 LATAM

Een toestel van LATAM Airlines, een Boeing 787-9 Dreamliner  onderweg van Sydney naar Auckland kreeg maandag te maken met een “technisch probleem”, waardoor tientallen inzittenden verwondingen opliepen. Dit heeft de maatschappij bekendgemaakt.

Het vliegtuig werd na aankomst op Auckland Airport omringd door voertuigen van hulpverleners. Een woordvoerder van de Zuid-Amerikaanse maatschappij zei tegen de New Zealand Herald ​​dat rond de vijftig passagiers en bemanningsleden op vlucht LA800 gewond raakten, van wie de meeste schaafwonden opliepen. Dertien inzittenden zijn in een ziekenhuis in Auckland opgenomen, van wie één met zwaar letsel.

De Boeing was onderweg van de Australische oostkust naar Santiago, de hoofdstad van Chili. Auckland, in het noorden van Nieuw-Zeeland is op de route een vaste tussenstop. Wat er onderweg precies aan de hand was, heeft LATAM nog niet aangegeven.

De NZ Herald citeert een passagier die zegt dat de Dreamliner tijdens de vlucht “plotseling naar beneden zakte.” Dit zou kunnen wijzen op turbulentie (een luchtzak), maar daarvoor wordt doorgaans niet de term ‘technisch probleem’ gehanteerd.

LATAM heeft de vervolgvlucht naar Chili geannuleerd en de niet-gewonde passagiers in hotels ondergebracht. Dinsdag staat een nieuwe vlucht gepland, de LA1130.