7 september 2024
Thumbnail voor Weinig boekingen voor Olympische Spelen bij reisagenten: ‘Het is ook om de hoek’

Weinig boekingen voor Olympische Spelen bij reisagenten: ‘Het is ook om de hoek’

Hoewel de Olympische Spelen iedere vier jaar fans uit de hele wereld trekken, merken Nederlandse reisagenten geen gigantische stijging in aanvragen voor een reis naar Parijs. Dat blijkt tien dagen voor de start van het sporttoernooi uit een rondgang van Reisbizz. Meerdere reisagenten zeggen dat de spelen niet echt leven onder hun klanten.

Uit de rondgang van Reisbizz blijkt dat er weinig agenten zijn met veel boekingen voor de Spelen. Nicolet Kunst van The Travel Club Ursum heeft één reis geboekt naar Frankrijk tijdens de Olympische Spelen, zo vertelt ze. “Het is een gezin met twee volwassen kinderen die naar Olympische handbalwedstrijden gaan om te kijken. Die zullen onder andere in Parijs en Lille zijn.” Nicolet heeft een hotel gevonden 25 km ten zuiden van Parijs zodat ze niet in de drukte de stad in moeten met de auto. “Dat was prima te vinden. Verder heb ik geen boekingen in Parijs rond de Olympische Spelen.”

'Het leeft niet zo'
Sharella van den Berg van TUI at Home heeft helemaal geen klanten die kant op. “In mijn omgeving leeft het eigenlijk helemaal niet zo. Het is natuurlijk ook echt om de hoek dus misschien rijden mensen wel gewoon even een dag op en neer. Ik denk dat je er meer uit kunt halen als deze toernooien of sportevenementen verder weg zijn. Bij het EK was het natuurlijk al precies hetzelfde verhaal.” 

Iedereen kan wachten tot het laatste moment en een ticket boeken

Patricia Braat van YourTravel Patricia Braat geeft aan twee boekingen naar de Olympische Spelen te hebben. “Bij de ene boeking waren de klanten er al op tijd bij, maar de andere boeking werd pas later gemaakt en dat ging nog prima. Ik heb daar nog een goed hotel in Parijs voor kunnen vinden en de prijs vond ik ook nog reuze meevallen.” Volgens Patricia leefde het EK in Duitsland veel meer. Dat reisagenten hier wat minder mee bezig zijn komt volgens haar ook door de korte afstanden. “Duitsland was dichtbij dus kon iedereen wachten tot het laatste moment en zelf snel een ticket boeken, voor Parijs natuurlijk idem dito.” Patricia zit in het zuiden van Nederland dus kunnen mensen uit haar omgeving zelfs nog met de auto die kant op gaan.

Hockey en tennis
Bianka van Achterberg van Mundisol Travel heeft één boeking naar de Olympische Spelen. Haar klanten gaan naar hockeywedstrijden en tenniswedstrijden. “Deze familie heeft al begin dit jaar geboekt. Ik denk toch wel dat mensen de drukte proberen te mijden of het te kostbaar vinden in Parijs. Het is natuurlijk dichtbij, en wie weet, rijden mensen ook wel gewoon op en neer. Ik denk wel dat het straks enorm gaat leven, zeker als onze sporters het goed gaan doen. Dan zitten we in ieder geval massaal voor de buis.”