18 oktober 2024
Thumbnail voor Yvonne Netz: Van het verkopen van broodjes bal tot Business Development Manager bij de HAL

Yvonne Netz: Van het verkopen van broodjes bal tot Business Development Manager bij de HAL

Van campingwerk en het verkopen van broodjes bal in een bus naar Spanje tot 2,5 jaar werken in Gambia: Yvonne Netz heeft verschillende kanten van de reiswereld gezien voordat ze in haar huidige rol terecht kwam als Business Development Manager bij Holland America Line. In de SalesTalk in Reisbizz Magazine vertelt Yvonne over haar carrière.

Haar passie voor reizen en het ontdekken van de wereld zat er bij Yvonne al vroeg in. “Je kan bijna zeggen dat het mij met de paplepel is ingegoten”, vertelt Yvonne. Waar haar vriendinnen in de zomervakantie bollen pelden, werkte Yvonne op een Nederlandse camping. Dit werd als zestienjarige snel ingeruild voor een zomerbaan als bushostess bij Van Nood Reizen. “Minimaal één keer per week reed ik op en neer naar Spanje waarbij ik als ‘stewardess op de bus’ van alles heb verkocht: van broodjes kaas tot broodjes bal en van water tot sterke drank. Een bijzondere tijd van hard werken, maar vooral gevuld met veel plezier.”

Draai vinden in Gambia
Na het afronden van haar toeristische opleiding is Yvonne aan de slag gegaan als standplaatshostess voor Sunrise & GoBest. “In het begin alleen tijdens de zomermaanden in Turkije of Griekenland, wat ik afwisselde met een baan als grondstewardess op Schiphol tijdens de wintermaanden.” Dit heeft Yvonne gedaan tot ze op haar twintigste werd gevraagd om in de wintermaanden naar Gambia te gaan. In eerste instantie voor zes maanden. “Uiteindelijk ben ik er in totaal bijna 2,5 jaar gebleven. Het duurde even voor ik mijn draai vond, omdat het als wit meisje van net 20 jaar geen makkelijke start was in het toch wel donker Afrika. Dit kwam goed en ik heb daar de tijd van mijn leven gehad. Ik heb hier vriendschappen voor het leven aan overgehouden en bijzondere herinneringen gemaakt.”

Eenmaal terug in Nederland ging Yvonne op zoek naar een huis en een baan. Na een uitstapje van bijna drie jaar, verlangde Yvonne terug naar de reisbranche.

Wil je weten hoe Yvonne terecht kwam bij Holland America Line? Lees dan de hele SalesTalk in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.