18 oktober 2024
Thumbnail voor Mundisol Travel viert 30-jarig jubileum

Mundisol Travel viert 30-jarig jubileum

ETTEN-LEUR - Gina Jongenelis opende op 12 april 1993 de deuren van haar eigen reisbureau die ze in de beginjaren in haar eentje draaiende hield. Dertig jaar en drie collega’s verder viert Gina deze maand een mooi jubileum. In gesprek met Reisbizz.nl vertelt collega Mirian vol lof over het jubileum dat Gina, en het team, viert.


Voordat Gina haar eigen onderneming startte, was ze werkzaam bij een reisbureau in Oosterhout. Kort daarna opende ze met steun van haar ouders haar eigen reisbureau. “Haar ouders hadden een doe-het-zelfzaak en bouwden het reisbureau aan de winkel”, vertelt Mirian

In het 30-jarig bestaan heeft het reisbureau verschillende veranderingen doorstaan. Gina besloot zich in 2005, met haar team van inmiddels drie medewerkers, aan te sluiten bij Toerkoop. Een jaar later kon Gina het winkelpand van haar ouders overnemen. “Dit is nog steeds de geweldige locatie aan de Domineesgang in Etten-Leur waar het reisbureau gevestigd is”, vertelt Mirian. Na die periode was de aansluiting als franchiser bij VakantieXperts een volgende stap. Volgens Mirian sprak de VX-formule haar aan en sloot het goed aan bij haar ambities. Na het faillissement van de D-rt Groep moest Gina op zoek naar een andere invulling. Sinds 2021 is het reisbureau aangesloten bij de Dutch Travel Alliance.

Benjamin
Gina is de Benjamin van het team met collega’s Bianka (6 jaar werkzaam bij Mundisol Travel), Ageet (9 jaar werkzaam) en Mirian (18 jaar werkzaam). “Het is erg fijn om al zo’n lange tijd samen te werken in een zeer hecht team. We weten echt wat we aan elkaar hebben. We proberen werk en privé gescheiden te houden, maar in zo klein hecht team is dat soms moeilijk. We hebben het werkelijk over alles. Het fijne is dat we – ondanks dat we allemaal een behoorlijke portie ervaring hebben – nog dagelijks van elkaar leren en dat meenemen in ons werk.”

Brand
Eén van de hoogtepunten in het dertigjarig bestaan was de verhuizing van het oude pand naar het nieuwe pand en de opening hiervan. Het dieptepunt volgde al gauw toen twee maanden later uit baldadigheid brand werd gesticht. “De heropening na de brand in 2008 was een nog grotere happening met daaraan vastgekoppeld helikoptervluchten die onze klanten konden boeken boven Etten-Leur.”

Vieren in Madrid
Het team gaat het jubileum vieren in Madrid waar ze drie dagen gaan genieten van de stad, het mooie weer en het heerlijke eten. “We verblijven in Riu PlazaMadrid en gaan op fietstour met Baja Bikes.” Collega’s Bianka, Ageet en Mirian feliciteren Gina van harte met deze fantastische prestatie. “Teamwork makes the dream work”, sluit Mirian af.