19 juni 2024
Thumbnail voor 20-jarig jubileum TravelXL Schaijk van Yvonne Bloemers in zicht: ‘Ik leer nog iedere dag’

20-jarig jubileum TravelXL Schaijk van Yvonne Bloemers in zicht: ‘Ik leer nog iedere dag’

SCHAIJK - Met haar twintigjarig jubileum in zicht kijkt Yvonne Bloemers, eigenaresse TravelXL Schaijk, positief terug op de ontwikkeling van haar reisbureau over de afgelopen jaren. In gesprek met Reisbizz.nl blikt ze terug in de tijd en vertelt ze meer over haar reisbureau die ondertussen geen onbekende meer is voor reisliefhebbers in Schaijk en omstreken.


Bij het reisbureau kun je voor allerlei soorten reizen terecht, maar voor cruisevakanties ben je bij TravelXL Schaijk aan het juiste adres. “We boeken veel cruises en voor corona ging ik minimaal één keer per jaar op een cruisevakantie. Wij kunnen ons hierin wel een specialist noemen.” Maar ook voor andere vakanties en reizen staat het team van reisexperts voor je klaar. “We zijn een echt regioreisbureau en klanten komen voor allerlei reizen binnen: van Ameland tot Zanzibar. Ons aanbod is dus heel breed. Dat maakt het werk ook afwisselend.”

Reisbranche
Yvonne maakte 43 jaar geleden voor het eerst kennis met de reisbranche bij Rabobank Oss Bernheze, te Ravenstein (later gefuseerd met Rabobank Schaijk) als baliemedewerker/reisadviseur. “Van werkneemster bij de Rabobank ben ik onderneemster geworden met personeel. Hier had ik geen ervaring in, maar al doende leert men.”

Ondanks haar jarenlange ervaring in de reisbranche wilt Yvonne zich blijven ontwikkelen en probeert ze elke dag iets nieuws te leren. “Zo ben ik lid van de MKB-vereniging 'Ondernemers van de Maashorst' en heb ik een jaar lang mijzelf gepresenteerd bij BNI, een netwerkclub voor ondernemers. Hier heb ik veel geleerd en veel nieuwe mensen ontmoet. Ik probeer om altijd bij te blijven met wat de markt mij te bieden heeft. Ik leer nog iedere dag.”

Dorpsreisbureau met de allure van de stad
Voor een goed lopend reisbureau kan een fijne samenwerking tussen collega's niet ontbreken. Volgens Yvonne verloopt dit goed onderling. “We zijn een klein en hecht team. We hebben veel voor elkaar over. Doordat we een klein team hebben en een ‘regioreisbureau’ zijn, hebben we ook een gemoedelijke sfeer. Het is hier in Schaijk en omgeving echt ons kent ons. Met een klein team heb je veel afwisselender werk en mag je alles doen wat op dat moment voor handen komt. We zijn een dorpsreisbureau met de allure van de stad.”

Begin volgend jaar bestaat het reisbureau twintig jaar. Die gelegenheid wilt het team niet voorbij laten gaan zonder het te vieren. “We hebben globaal een plan, maar dat moeten we nog verder uitwerken. In ieder geval komt er een leuke actie, een aantal presentatie-avonden en willen we een nieuwjaarsborrel houden voor onze vaste klanten. Via social media delen we onze plannen als deze rond zijn."

Mooiste herinnering
Yvonne blikt terug op haar mooiste herinneringen van de afgelopen twintig jaar: "Ik heb zelf groepsreizen georganiseerd naar Zuid-Afrika en Azië met de Transsiberië Express. Het was erg leuk om met een groep klanten op pad te gaan. Met deze mensen krijg je dan ook een speciale band. Zo ook met een groepsreis naar Krakau; we gaan nu ieder jaar met datzelfde groepje naar een andere stad. Ook heb ik voor een groot bedrijf een reis georganiseerd naar de Grand Prix in Monaco. Ik wilde uiteraard graag dat alles tip top in orde was en ben toen zelf van tevoren alles gaan checken. Maar als ik aan mijn mooiste herinneringen denk, denk ik ook aan een aantal klanten die al twintig jaar bij ons komen om een reis te boeken. Zo weet je op een gegeven moment precies wat de klant wil. Zij kennen jouw en ik ken de klant!”

'Blijf dicht bij jezelf'
Yvonne geeft tot slot nog het volgende advies mee aan haar reiscollega’s: “Blijf dicht bij jezelf! En uiteindelijk komt alles weer goed. We maken allemaal leuke vakanties en klanten mee en soms loopt het niet zo lekker of gaat niet alles naar wens. Maar uiteindelijk komt het allemaal weer goed. Geniet van je succes.”