19 juli 2024
Thumbnail voor Air Europa vliegt in juli weer naar twintig verre bestemmingen

Air Europa vliegt in juli weer naar twintig verre bestemmingen

MADRID - Dankzij de versoepeling van reisrestricties hervat Air Europa in de komende weken vier langeafstandsroutes. Onder meer Miami en New York worden weer aangevlogen. Daarmee is het netwerk van routes naar Noord-, Midden- en Zuid-Amerika bijna als vanouds.


De hervatting van diverse lijndiensten is onder meer mogelijk door een versoepeling van inreisrestricties door Spanje. Daarnaast hebben de Verenigde Staten het reisadvies voor Spanje versoepeld.

Air Europa speelt daar op in door haar vluchten naar de Verenigde Staten te hervatten. Al vanaf zaterdag vliegt de Spaanse luchtvaartmaatschappij weer tussen Madrid en Miami. Vanaf 25 juni staat New York weer in de planning.

Op 20 juli hervat Air Europa bovendien de vluchtuitvoering naar Panama en het Braziliaanse Salvador de Bahia. Daarmee groeit de longhaul-capaciteit van de maatschappij naar 87 procent ten opzichte van het pre-coronaniveau. Al met al vliegt Air Europa in juli naar 20 van haar oospronkelijk 23 bestemmingen op het Amerikaanse continent.

De overige verre bestemmingen waar Air Europa op vliegt liggen allemaal in Latijns-Amerika: Cancún, Havana, Punta Cana, Santo Domingo, Guayaquil, Quito, Bogotá, Medellín, Lima, San Pedro Sula, Caracas, Sao Paulo,  Montevideo, Santa Cruz, Asunción en Buenos Aires. Op alle verre vluchten zet de maatschappij Boeing 787 Dreamliners in.

Afhankelijk van de ontwikkeling van de marktvraag wil Air Europa de frequenties naar de diverse verre bestemmingen geleidelijk opvoeren. Dat geldt ook voor routes binnen Europa, zodat er betere aansluitingen worden gerealiseerd.