7 september 2024
Thumbnail voor Alles wat je moet weten voor je een laadpaal aanschaft

Alles wat je moet weten voor je een laadpaal aanschaft

(Partnernieuws) In Nederland worden mensen steeds meer aangemoedigd om een elektrische auto aan te schaffen. Dat is natuurlijk veel beter voor het milieu. Als jij ervoor kiest om een elektrische auto te nemen, kan je ook gaan nadenken over een laadpaal. Wil jij meer weten over laadpalen? Lees dan de onderstaande informatie even door voordat jij een laadpaal aanschaft.


Soorten
Voordat jij een laadpaal gaat aanschaffen, is het wel belangrijk dat jij op de hoogte bent van de soorten laadpalen. Er is namelijk best wel veel keuze en jij moet wel de juiste kiezen. Ten eerste zal je eerst moeten bedenken of je een laadpaal in de grond wilt zetten of aan de muur wil hangen. De meeste mensen kiezen voor een laadpaal aan de muur wanneer er een garage ter beschikking is.

Ten tweede zal je voordat je een laadpaal koopt even moeten bedenken wat voor laadkabel jij precies wilt. Daar zit namelijk ook weer verschil in. Je kan in eerste instantie kiezen voor een vaste kabel. Dat betekent dat de laadkabel vastzit aan de laadpaal, maar dit kan er soms rommelig uitzien. Als jij dat niet wilt, kan je kiezen voor een losse laadkabel die je handmatig moet aansluiten.

Energie
Een laadpaal betekent dat jouw energierekening waarschijnlijk hoger wordt. Dat is natuurlijk niet zo raar, want het trekt nou eenmaal veel energie om een auto op te laden. Je moet er wel op letten dat jouw energienetwerk deze capaciteit kan opbrengen. In sommige gevallen zal je een andere fase aansluiting nodig hebben.

Kan het energienetwerk de hoeveelheid stroom niet aan? Dan is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met stroomuitval en dat is niet prettig. Gelukkig bestaat er een load balancing laadpaal. Load balancing betekent dat er rekening wordt gehouden met het stroomverbruik. Hierdoor kan stroomuitval veel beter worden voorkomen.

Voordelen
Als laatste is het misschien nog handig om te weten wat voor voordelen een laadpaal met zich meebrengt. Het eerste voordeel is dat jij uiteraard lekker makkelijk thuis de auto kan opladen. Dit betekent dat jij na een lange werkdag niet meer naar een laadplek hoeft te rijden, maar dat je dus rechtstreeks naar huis kan om op de bank te ploffen.

Een ander voordeel is dat je meer geld kan besparen door de elektrische auto thuis op te laden. Verder is het zelfs mogelijk om de laadpaal te gaan delen en daar geld mee te verdienen. Zoek hier wel meer informatie over op als dat jou een goed plan lijkt. Het moet natuurlijk wel goed geregeld zijn. Hopelijk weet jij nu waar je op moet letten als je een laadpaal voor thuis wilt gaan aanschaffen!