14 april 2024
Thumbnail voor Baja Bikes Rigtmar Brandenburg: De oorlog in Oekraïne bracht een hele nieuwe dimensie van zorgen en taken mee

Baja Bikes Rigtmar Brandenburg: De oorlog in Oekraïne bracht een hele nieuwe dimensie van zorgen en taken mee

BARCELONA - Rigtmar Brandenburg runt sinds 2005 vanuit Barcelona het succesvolle Baja Bikes. Ondanks dat volgens Rigtmar Baja Bikes ‘het leukste bedrijf van de wereld’ is, brengt het regelmatig ook uitdagingen met zich mee. Reisbizz Magazine interviewde de CEO over de successen en plannen van Baja Bikes. Echter kwam iets geheel anders ter sprake: op het moment dat de oorlog in Oekraïne vorig jaar uitbrak, verbleef een groot deel van het IT-team daar.


Rigtmar woont al bijna twintig jaar in Barcelona en geniet daar met volle teugen van. Met zijn Madrileense vrouw is hij de trotse vader van een zevenjarige zoon. Ook op het gebied van business vergaat het Rigtmar goed. Sinds 2005 runt hij vanuit de Spaanse hoofdstad Baja Bikes. “Het bedrijf heeft altijd een stijgende lijn gehad, behalve tijdens de coronacrisis uiteraard. Vorig jaar was het beste jaar sinds de oprichting. Dit jaar mikken we op een half miljoen fietsers. Momenteel liggen we op schema om dat doel te halen.”

Een compleet ander doel was het terughalen van collega’s vanuit Oekraïne
Rigtmar: “De grootste uitdaging was uiteraard de coronaperiode, maar daar hebben we in de reiswereld denk ik lang genoeg over gepraat. Vorig jaar kwam daar de oorlog in Oekraïne bij. Het grootste deel van ons IT-team zat daar. Onze softwareontwikkelaars zijn Oekraïners en dat heeft het afgelopen jaar een hele nieuwe dimensie van zorgen en taken met zich meegebracht. We hebben zoveel mogelijk collega’s naar Spanje gehaald, papierwerk geregeld, onderdak georganiseerd en hun families geprobeerd te ondersteunen.”

Rigtmar heeft nog veel meer te vertellen, lees het interview in de nieuwe editie van Reisbizz Magazine.