23 mei 2024
Thumbnail voor Bert Thijssen verlaat The Travel Company en sluit aan bij Pelikaan Travel Group

Bert Thijssen verlaat The Travel Company en sluit aan bij Pelikaan Travel Group

ZEVENBERGEN - Het huidige directieteam van Pelikaan Travel Group wordt per augustus uitgebreid met Bert Thijssen. In de rol van financieel directeur krijgt Thijssen de verantwoordelijkheid over de financiële administratie en houdt hij zich daarnaast bezig met operationele activiteiten en processen binnen het bedrijf. Ook is hij per 1 augustus vast aanspreekpunt voor partners en touroperators.


Thijssen is voor de overstap ruim veertien jaar werkzaam geweest bij The Travel Company. Pelikaan Travel Group heeft volgens directeur/eigenaar John Goverde, ondanks het afgelopen slechte jaar, veel vertrouwen in de toekomst. “Een toekomst die Bert samen met ons gaat vormgeven om verantwoord te groeien. Hij heeft veel kennis, een groot netwerk en jarenlange ervaring in de reisbranche. Ik ben dan ook blij dat hij de potentie ziet van Pelikaan.” Het directieteam bestaat verder uit Goverde zelf en commercieel directeur Remco Bergwerff.

Cirkel rond
Thijssen heeft aan de start van Pelikaan Travel Group gestaan. “Bert heeft in 1985 het reisbureau opgestart nadat hij klaar was met zijn NHTV opleiding”, gaat Goverde verder. “Binnen het jaar had Bert de reiswinkel op de kaart gezet in Zevenbergen en kwam ik ondertussen het team vergezellen. Dat onze wegen nu ruim 35 jaar later weer kruisen, zegt iets over de samenwerking van toen en het goede contact dat we altijd hebben onderhouden.”

Zelf is Thijssen ook erg verheugd over de overstap en kijkt er naar uit om te starten. “Het was na al die jaren bij The Travel Company tijd voor iets anders. John biedt mij een nieuwe uitdaging in een prachtig bedrijf. Door de terugkeer naar Pelikaan Travel Group is voor mij de cirkel rond”, aldus Thijssen.

Goverde zet Thijssen ook in als leermeester voor zijn twintigjarige zoon Justin. “Justin rond volgend jaar zijn opleiding commerciële economie af”, zegt Goverde. “Onder de vleugels van Bert kan hij zich voorbereiden om mijn bedrijf en onze bedrijfstak nog beter te leren kennen, zodat hij in de toekomst mogelijk het familiebedrijf verantwoord kan continueren.”

The Travel Club
Eerder deze maand werd bekend dat The Travel Company en The Travel Club per juli de krachten gaan bundelen waarbij Martine de Knoop (The Travel Club) en Don Kaspers (ex D-rt Groep) de gezamenlijke directie voor beide bedrijven zullen voeren. Thijssen liet toen al weten ruim voor de overname de aandeelhouder te hebben geïnformeerd over zijn vertrek. “Ik bespeur bij mezelf dat ik toe ben aan een andere uitdaging”, liet Thijssen toen weten.