16 juni 2024
Thumbnail voor Casper Vondenhoff start kleinschalige reisorganisatie ‘Travel with Casper’: ‘Kippenvelmomenten delen’

Casper Vondenhoff start kleinschalige reisorganisatie ‘Travel with Casper’: ‘Kippenvelmomenten delen’

Het hart van de 32-jarige Casper Vondenhoff gaat sneller kloppen van avontuurlijke reizen. Na eerst gewerkt te hebben in de technische sector, besloot hij afgelopen jaar zijn hart te volgen en zijn eigen onderneming te starten: Travel with Casper. In gesprek met Reisbizz vertelt Casper over de start van zijn reisbedrijf en het organiseren van avontuurlijke groepsreizen.

Zijn ontdekkingsreis begon met een passie voor dronefotografie. “Hierdoor besefte ik dat mijn liefde voor reizen diepgeworteld zit”, vertelt Casper. Toch startte Casper in 2011 als monteur in de elektrotechniek en heeft hij zich steeds verder omhooggewerkt tot uiteindelijk een managementpositie. “Hoewel mijn professionele achtergrond niet in de reisbranche ligt, geloof ik dat mijn persoonlijke reiservaringen, mijn passie voor avontuur en mijn toewijding aan het delen van unieke momenten met anderen, waardevol zijn in het creëren van onvergetelijke groepsreizen. Daarnaast geloof ik dat mijn ervaring als monteur heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van een oplossingsgerichte benadering en mijn managementervaring heeft mij vaardigheden gegeven in het organiseren, plannen en effectief begeleiden van groepen.”

Gezonde dosis spanning
Deze stap brengt volgens Casper een gezonde dosis spanning met zich mee. “Voorafgaand heb ik veel research gedaan en waardevolle gesprekken gevoerd met verschillende ondernemers. Dit heeft mij kostbare inzichten en adviezen gegeven waardoor ik mijn gedetailleerde ondernemingsplan kon samenstellen.”

Mijn eigen ervaringen tijdens zes maanden rondreizen in Noorwegen hebben mij zoveel kippenvelmomenten opgeleverd, dat ik deze met anderen wil delen

Casper stelt avontuurlijke groepsreizen samen. “Mijn eigen ervaringen tijdens zes maanden rondreizen in Noorwegen hebben mij zoveel kippenvelmomenten opgeleverd, dat ik deze met anderen wil delen. Dit land heeft mij echt geraakt: de adembenemende natuur, de boeiende Noorse cultuur en de diversiteit van het landschap bieden de perfecte setting voor avontuurlijke groepsreizen.” Noorwegen is in eerste instantie de bestemming waar Casper zich op focust. Zijn doel is om uiteindelijk uit te breiden naar meer bestemmingen. “Ik beschouw kwaliteit als kernwaarde, dus heb ik besloten om me eerst te concentreren op één land. Hierdoor ben ik in staat om mijn strepen te verdienen en een sterke basis te leggen voordat ik mijn horizon verder verbreed.”

Hechte band
Casper richt zich op de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar unieke ervaringen en het ontdekken van nieuwe bestemmingen, maar die dat liever niet alleen doet. Hierin kiest hij bewust voor kleine groepen reizigers. “Dit creëert een hechte band tussen reizigers, wat hopelijk leidt tot blijvende vriendschappen én een onvergetelijke reis.” Buiten de leeftijdsbeperking van 18 jaar en ouder, speelt leeftijd geen rol. “Als je fysiek fit bent en dezelfde passie deelt voor avontuur en reizen, ben je van harte welkom.”

Casper op de Preikestolen, een 604 meter hoge klif in het Lysefjord. Foto: Travel with Casper

Hoewel werken als ZRA een optie was voor Casper, koos hij bewust voor een kleinschalige reisorganisatie. “Hierdoor kan ik persoonlijke aandacht bieden, mijn eigen stempel drukken en direct betrokken zijn bij het creëren van die unieke ervaringen.” Na zijn deelname aan de Vakantiebeurs merkte Casper dat veel reizigers met de camper naar Noorwegen reizen. “Veel mensen vroegen naar mijn eigen ervaring hiermee. Ik overweeg om reisadvies voor dit type reiziger aan mijn dienstverlening toe te voegen. Hier wil ik wel goed over nadenken en ervoor zorgen dat ik dezelfde mate van aandacht en kwaliteit kan bieden zoals ik dat doe bij mijn huidige aanbod.”

Pas net begonnen
Ondanks dat Casper nog geen boekingen heeft ontvangen, is hij enthousiast over de start van zijn eigen onderneming. “Ik ben echt pas net begonnen: mijn website is halverwege december online gegaan. Ik ontvang heel veel enthousiaste reacties, dus ik ben ervan overtuigd dat de eerste boekingen binnenkort zullen volgen.”