23 mei 2024
Thumbnail voor Cathay Pacific hervat passagiersvluchten van Schiphol naar Hongkong

Cathay Pacific hervat passagiersvluchten van Schiphol naar Hongkong

HONGKONG - Na enkele maanden hervat Cathay Pacific haar passagiersvluchten tussen Schiphol en Hongkong. Vanaf 7 juni vliegt de Aziatische luchtvaartmaatschappij weer één keer per week met reizigers op deze route, namelijk elke maandag.


Cathay zet een Airbus A350-1000 in, met plaats voor 334 passagiers in een drieklassenconfiguratie. Daarvan kunnen er 46 in Business Class en 32 in Premium Economy. Dit toestel kwam de afgelopen maanden ook al naar Schiphol, maar alleen voor vrachtvervoer.

De Oneworld-maatschappij moest afgelopen winter een groot deel van haar internationale netwerk schrappen, omdat de Hongkongse regering strenge quarantainemaatregelen voor vliegtuigcrew invoerde. Die zijn inmiddels weer wat versoepeld.

“We kijken ernaar uit om met Cathay Pacific terug te keren naar Amsterdam. Hoewel we beseffen dat de strijd tegen de wereldwijde pandemie nog niet helemaal voorbij is, geeft het effect van de coronavaccins een sprankje hoop op een geleidelijke heropening van de luchtvaart en de verbinding tussen Europa en de rest van de wereld”, zegt Cathay’s regiomanager Noord-Europa Ashish Kapur.

Hoewel Hongkong nog op slot zit, kunnen Nederlandse reizigers wel via die luchthaven doorreizen naar bestemmingen als Bangkok, Jakarta, Tokio, Manilla en Ho Chi Minh Stad. Voorwaarde is wel dat dit op hetzelfde ticket gebeurt en met een transfer van maximaal 24 uur.