11 mei 2024
Thumbnail voor Coby van Dongen: Percentage reizigers dat uitwijkt naar andere luchthavens zal toenemen

Coby van Dongen: Percentage reizigers dat uitwijkt naar andere luchthavens zal toenemen

SCHIPHOL - Coby van Dongen, commercieel directeur bij de Jong intra Vakanties, vindt dat de berichtgeving rond en vanuit Schiphol over de nachtelijke sluiting niet het algehele sentiment ten goede komt. “Ook al gaat deze regel niet à la minuut in, de toon is gezet”, laat Van Dongen weten in een reactie aan Reisbizz.nl.


Schiphol wil uiterlijk in 2025 alle nachtvluchten schrappen tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends. Tussen 5 en 6 uur is de luchthaven alleen open voor binnenkomend vliegverkeer. “Het feit dat nachtvluchten geraakt worden, schaadt met name de vakantievliegers, dus eveneens de aanbieders daarvan”, gaat Van Dongen verder.

De Jong Intra Vakanties biedt in het aanbod vrijwel elke luchthaven aan die voor de Nederlandse reiziger voor de hand ligt. “Collega Paul en ik zijn dinsdag vanaf Düsseldorf naar Zürich gevlogen en daar zagen we opmerkelijk veel Nederlanders. Er wordt dus volop uitgeweken.” Inmiddels kiest de helft van de vliegpassagiers van de reisorganisatie voor een andere luchthaven dan Schiphol. “Dit percentage zal toenemen, vermoed ik.”

Van Dongen heeft veel begrip voor de vele kritische reacties die het nieuws over de nachtsluiting oproept. “Wat gaat dit bijvoorbeeld betekenen voor KLM en voor de werkgelegenheid?”