11 mei 2024
Thumbnail voor Coby van Dongen sluit na 46 jaar carrière af bij de Jong Intra Vakanties

Coby van Dongen sluit na 46 jaar carrière af bij de Jong Intra Vakanties

RIDDERKERK - Coby van Dongen, commercieel directeur van de Jong Intra Vakanties, beëindigt per 1 mei 2023 haar functie bij het bedrijf. Ruim 46 jaar is Van Dongen werkzaam geweest bij de reisorganisatie en gaf meer dan 25 jaar de leiding. “Ik kijk terug op boeiende jaren waarin ik veel functies heb mogen bekleden, mooie plekken in de wereld heb mogen ontdekken en fantastische inspirerende mensen heb kunnen ontmoeten”, laat Van Dongen weten in een persoonlijk bericht.


Op 13-jarige leeftijd wist Van Dongen zeker: haar toekomstige baan zou te maken hebben met de reisbranche. Haar vader dacht daar anders over. “Hij runde een boerenbedrijf en zag zijn jongste dochter graag in de agrarische sector terechtkomen”, vertelt ze. Van Dongen hield haar droom vol en startte in 1976 als vakantiekracht op de postkamer bij De Jong Intratours. “Zo heette het bedrijf toen. Inmiddels zijn er 46,5 jaar verstreken en ik kan nauwelijks bevatten dat ik al zo lang bij hetzelfde bedrijf elke dag met zoveel plezier aan het werk ben.”

Ondanks dat Van Dongen nog altijd met een trots gevoel naar Ridderkerk gaat, heeft ze besloten per 1 mei 2023 te stoppen. “Ik denk dat ik mijn grote passie voor de Jong Intra in de loop der jaren voldoende aan de collega’s heb overgebracht. Het bedrijf staat als een huis. Een stevig fundament staat garant voor continuïteit. Een goed moment om het stokje over te dragen”, laat ze weten. “Hierdoor krijg ik meer tijd voor mijn man, familie en vrienden, mijn Rotaryclub, het vrijwilligerswerk en een leuke start-up waar ik bij betrokken ben.”

Haar verzoek om te stoppen is door de Raad van Commissarissen van de Jong Intra Vakanties “met alle respect aanvaard”. De Raad zal voorzien in een opvolger. Half mei volgt een afscheidsmoment voor Van Dongen. “Ik realiseer mij dat ik mijn collega’s en alle door mij zo gewaardeerde relaties in deze fantastische branche enorm ga missen. Dat zal met de nodige tranen gepaard gaan. Gelukkig heb ik nog een paar maanden de tijd om er aan te wennen.”

Afgelopen maart schoof Reisbizz Magazine aan tafel bij Coby van Dongen voor de rubriek 'Koken met' en ging uitgebreid in gesprek over haar carrière bij de Jong Intra Vakanties. Lees het interview in Reisbizz Magazine.