24 mei 2024
Thumbnail voor Corendon schrapt vluchten naar Curaçao tot halverwege mei

Corendon schrapt vluchten naar Curaçao tot halverwege mei

WILLEMSTAD - Nederlandse vakantiegangers, stagiaires en studenten op Curaçao worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken opgeroepen om het eiland zo snel mogelijk te verlaten. Door de toename van coronapatiënten komt de zorg onder druk te staan. Als reactie annuleert reisorganisatie Corendon de komende weken alle reizen naar Curaçao.


Dit melden verschillende bronnen. Corendon vloog niet zelf op Curaçao, maar kocht stoelen in bij vluchten van de KLM. Reizigers zouden contact op kunnen nemen als zij weg willen van het eiland. De reisorganisatie regelt dan de terugkeer naar Nederland.

Momenteel zitten er zestien Corendonklanten op Curaçao en zo'n zestig mensen hadden voor de komende weken een reis via Corendon geboekt. De reisorganisatie bood al een tijd geen nieuwe reizen meer aan vanwege de code oranje die voor het eiland geldt. Voor klanten die al eerder geboekt hadden, kon de reis tot nu toe gewoon doorgaan. Nu schrapt Corendon alle vluchten naar Curaçao tot 15 mei.

TUI heeft vooralsnog niet gemeld met de vluchten naar het eiland te stoppen. De reisorganisatie vliegt momenteel twee keer per week naar Curaçao en benadrukt dat het alleen noodzakelijke reizen zijn. Ook zouden de vluchten van TUI niet vol zitten.