14 april 2024
Thumbnail voor Davy Van Acker lanceert Nederlandstalig concept met Hapag-Lloyd Cruises

Davy Van Acker lanceert Nederlandstalig concept met Hapag-Lloyd Cruises

Davy Van Acker van Hapag-Lloyd Cruises lanceerde vorig jaar een nieuw concept: ‘Met Nederlandstaligen aan boord’, waarbij belevenissen buiten de gebaande paden centraal staan. Begin dit jaar vonden de eerste reizen plaats en maakten 30 Nederlandstaligen (én Davy) hun droom waar.

Het concept is gericht op het creëren van een ‘community’ van gelijkgestemden, en dat was volgens Davy meteen voelbaar. “De speciale band die we als groep hebben opgebouwd, maakt de totaalbelevenis nog bijzonderder. We creëren een draagvlak om na de reis ook nog in contact te blijven, wat Hapag-Lloyd Cruises ondersteunt door verschillende initiatieven”, vertelt hij.

Totaalbelevenis niet te definiëren
Het ontembare Antarctica trotseren, daar droomde de hele groep van. Eén hoogtepunt kan Davy niet benoemen. “Ik kan alleen vertellen dat de totaalbelevenis niet te definiëren valt, en dat het mooiste moment voor iedereen anders is. Spreekt voor zich dat we allemaal walvissen en pinguïns wensten te zien. Maar als er één moment is dat me voor altijd zal bijblijven, dan is het de fantastische vaart door het Beagle Channel: we verlieten ‘El fin del mundo’ zittend op het terras van het Lido restaurant. De zon zorgde voor een mooi kleurspektakel en mijn reisgenoten en ik deelden dezelfde mening: ‘Wow, dat we dit mogen meemaken’. Je voelde het aan alles: hier verlaten we de bewoonde wereld.”

Halverwege de reis heeft de groep al meer dan tien dagen amper een schip waargenomen op de radar. “We exploreren de Weddelzee. Met een grootte van ongeveer 2.800.000 km² is deze zee niet te vatten in omvang, als enige schip vertoefden we in de regio. We lagen in een oceaan vol ijsbergen onder een stralende zon waarbij zo’n tien bultruggen een optreden verzorgden rondom het schip.”

Wil je meer weten over deze spectaculaire reis? Lees dan het hele reisverslag van Davy in de Cruise Special van Reisbizz Magazine.