23 juli 2024
Thumbnail voor De Jong Intra Vakanties: Jongeren beslissen last minute over examenreizen

De Jong Intra Vakanties: Jongeren beslissen last minute over examenreizen

RIDDERKERK - Op het moment zitten veel jongeren in de eindexamenfase of in afwachting van de uitslag van hun gemaakte examens. Volgens Sarena Zijlmans van De Jong Intra Vakanties, die verschillende examenreizen organiseren, een goed moment om zich te oriënteren op een vakantie.


“Jongeren beslissen later om te boeken. Dat heeft alles te maken met de kleurcodes van de landen”, vertelt Zijlmans in gesprek met Reisbizz.nl.

Voorheen zag De Jong Intra dat de jongeren wel eerder boekten, al in januari en februari. De kleurcodes heeft die piek in boekingen dit jaar afgehouden. “De laatste paar weken zien we een goede ontwikkeling en komen de boekingen binnen”, gaat Zijlmans verder. “De eerste vertrekken staan al gepland. De periode van boeken en vertrek ligt dit jaar alleen wat dichter bij elkaar.”

Uitgebreid
De afgelopen jaren heeft de reisorganisatie flink uitgebreid op het gebied van bestemmingen voor de jongerenvakanties. De Jong Intra biedt veel jongerenaccommodaties aan in Spanje, Malta, Griekenland en Portugal. “De accommodaties die geschikt zijn voor jongeren liggen dichtbij centra, restaurants, bars en het strand. Dat is een belangrijk item voor de jongeren”, vertelt Zijlmans. “Goed om te weten voor ouders: aan de Costa Brava, Dorada en Barcelona hebben wij ervaren reisleiding die de jongeren helpen waar dat nodig is. Zij zijn tijdens het hoogseizoen de gehele periode aanwezig.”

Vooral Spanje is geliefd bij de jongeren. “Lloret de Mar is op dit moment de populairste bestemming bij ons”, aldus Zijlmans.

Volgens Zijlmans zijn de prijzen van de accommodaties ondanks de coronacrisis gelijk gebleven. “Wel zien we door de grote last minute vraag dat vliegtickets op veel bestemmingen in prijs omhoog gaan.” De Jong Intra heeft alle accommodaties die geschikt zijn voor de jongeren omvat in hun jongerenflyer. “Een goed bewaarexemplaar voor de reisbureaus en ZRA’s.”