19 juni 2024
Thumbnail voor De mooiste Canarische stranden die je niet mag missen

De mooiste Canarische stranden die je niet mag missen

SANTA CRUZ - De Canarische Eilanden zijn één van de populairste zonvakantiebestemmingen bij Nederlanders. Aan goed weer en warme temperaturen geen gebrek. Velen reizen dan ook af naar de Spaanse eilanden om lekker een weekje op het strand te liggen. Playa de las Américas op Tenerife, Playa del Inglés op Gran Canaria, Puerto del Carmen op Lanzarote en Corralejo op Fuerteventura: die stranden zijn mateloos populair bij de toerist. Maar wat zijn nu de iets minder bekende, en misschien wel mooiere stranden op de vier grootste eilanden? Reisbizz Magazine zoekt het voor je uit!


Neem bijvoorbeeld Tenerife: het grootste eiland en tevens één van de populairste van de Canarische Eilanden. Het eiland beschikt over grote gele zandstranden maar ook over zwarte lavastranden. Het eiland biedt een exotische cocktail van natuur, authentieke dorpen, gastronomie en aangename temperaturen.

Eén strand dat zeker het bezoeken waard is, is Playa de las Teresitas, ten noorden van de hoofdstad Santa Cruz. Het is een goudkleurig strand van zo’n anderhalve kilometer lang. Oorspronkelijk was het een zwart rotsachtige kust, maar later werd het omgetoverd tot een prachtig strand met zacht zand en palmbomen. Het wordt dan ook beschouwd als een van de beste stranden van de noordkust van het eiland.

Ook Gran Canaria, het andere erg toeristische Canarische eiland, heeft zo zijn pareltjes als het op stranden aankomt. Dunas de Maspalomas is wat ons betreft één van de meest unieke stranden op het eiland. Om bij het strand en de zee van Maspalomas te komen, moet je eerst jezelf door enorme zandduinen en woestijnachtige heuvels wurmen. Een erg mooi aangezicht dat een plekje in ons lijstje met mooiste Canarische stranden verdient.

Wil jij nou weten welke andere stranden op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife men eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek? Lees dan het hele artikel met de twaalf mooiste stranden in de Canarische Eilanden Special van Reisbizz Magazine.