28 februari 2024
Thumbnail voor De rijke tradities van de Native Americans

De rijke tradities van de Native Americans

De Native American Heritage Month wordt sinds 1990 officieel elk jaar in november gehouden en eert de oorspronkelijke bewoners van het land en hun nakomelingen en viert de rijke en gevarieerde culturen, tradities en geschiedenis. Brand USA vertelt ons meer over de eerste bewoners van Amerika.Om deze maand te vieren worden in het hele land evenementen georganiseerd zoals het Native American Festival en Pow Wow in Georgia, de American Indigenous Arts Celebration in Florida en een tentoonstelling over cultureel erfgoed in The Grace Museum in Texas.

Meerdere culturen
Er is niet één ‘Indiaanse’ cultuur, want alleen al in de Verenigde Staten zijn er meer dan vijfhonderd erkende stammen, elk met hun eigen tradities, talen en gebruiken. Ook Canada is de thuisbasis van talloze First Nations, Métis en Inuit-gemeenschappen, elk met hun eigen unieke culturele erfgoed. Door de geschiedenis heen hebben inheemse Amerikanen te maken gehad met verschillende uitdagingen, zoals ontheemding, verlies van land en culturele assimilatie. Er worden voortdurend inspanningen geleverd om inheemse talen, tradities en gewoonten te behouden en nieuw leven in te blazen.

Veel inheemse Amerikanen leveren ook een belangrijke bijdrage aan de hedendaagse samenleving, blinken uit op verschillende gebieden en dragen bij aan de culturele diversiteit van Noord-Amerika.

De natuur van de Natives
Van kronkelende canyonwanden tot ruige bergen, sommige van de meest pittoreske wildernissen in de Verenigde Staten strekken zich uit over Native American land. Bezoekers die door het hele land reizen, kunnen de natuurlijke schoonheid ervaren van gebieden die al honderden - en in sommige gevallen duizenden - jaren door inheemse Amerikanen worden bewoond.

Wil jij meer lezen over de Native Americans? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste Reisbizz special.