20 juli 2024
Thumbnail voor Deel Griekse Eilanden krijgt weer negatief reisadvies, Sardinië juist op geel

Deel Griekse Eilanden krijgt weer negatief reisadvies, Sardinië juist op geel

DEN HAAG - Goed en slecht nieuws van het ministerie van Buitenlandse Zaken: de Zuid-Egeïsche Eilanden in Griekenland krijgen na twee weken alweer een negatief reisadvies, terwijl Sardinië als eerste deel van Italië juist een positief reisadvies krijgt.


“De kleurcode van de Zuid-Egeïsche eilanden wordt op 30 mei 2021 aangepast naar ‘oranje’. Dit komt omdat het aantal coronabesmettingen is verhoogd op deze eilandengroep. Vanaf die datum moet u voor vertrek naar Nederland een test overleggen en bij terugkomst in Nederland in quarantaine.”

De Zuid-Egeïsche eilanden bestaan uit onder meer Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea - Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rhodos, Syros, Santorini en Tinos (populairste bestemmingen dikgedrukt). Touroperators als TUI en Corendon bieden daar nu geen pakketvakanties meer aan.

De Noord-Egeïsche eilanden (Chios, Ikaria, Lesbos, limnos en Samos) en de Ionische Eilanden (Corfoe, Zakynthos) houden een positief reisadvies. Reizigers uit die eilanden hoeven dus bij terugkeer geen test en quarantaine te doen. De rest van Griekenland was al oranje en blijft dat ook.

In Italië krijgt Sardinië als eerste weer een positief reisadvies:

“De kleurcode van het eiland Sardinië wordt vanaf 28 mei 2021 geel. De rest van Italië blijft oranje. Na een verblijf op Sardinië hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan”, aldus het ministerie.

Eerder vandaag werd Roemenië al op geel gezet.