12 juli 2024
Thumbnail voor Drukte bij Sunweb tijdens beste boekingsdag in vier weken

Drukte bij Sunweb tijdens beste boekingsdag in vier weken

ROTTERDAM - Na de aankondiging van gisteren over het besluit van de Nederlandse overheid ten aanzien van de reisadviezen, zijn de boekingen bij Sunweb de lucht ingeschoten. De reisorganisatie heeft gisteren de beste boekingsdag in vier weken tijd gehad. “We zijn blij dat er meer duidelijkheid is gekomen”, vertelt Sunweb Group woordvoerster Martine Langerak aan Reisbizz.nl.


Op de vraag of Sunweb de drukte aan kan, is het antwoord van Langerak stellig. “Absoluut. We zijn blij dat we weer kunnen doen wat we het liefste doen en dat is mensen blij maken met een mooie vakantie.” In de boekingen is Spanje koploper en nemen ook de boekingen voor vakanties in Griekenland toe. “Maar Portugal doet het ook erg goed. Vooral de bestemmingen die nu code geel hebben gekregen zijn het meest populair. Voor Spanje geldt dat zowel voor het vasteland als de Spaanse eilanden.”

Klanten ontzorgen
Sunweb neemt na het veranderende beleid acties op het gebied van testen. “Naast het vergoeden van de antigeentesten, zijn we druk bezig om gratis antigeentesten te faciliteren op de bestemmingen voor de mensen die niet volledig gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben”, vervolgt Langerak. Over het testen op de bestemming voor niet gevaccineerde krijgt de reisorganisatie veel vragen. “Niet alleen qua boekingen was het druk. Ook ons contactcenter heeft de drukste dag in vier weken gehad. Maar zoals eerder gezegd gaan wij onze klanten hierin ontzorgen door het betalen en het organiseren van de antigeentesten.”