19 mei 2024
Thumbnail voor Drukte en teamuitbreiding bij TravelXperts in Den Ham: ‘Ik heb weer goede moed’

Drukte en teamuitbreiding bij TravelXperts in Den Ham: ‘Ik heb weer goede moed’

DEN HAM - De geluiden uit de reiswereld zijn positief en de reisbureaus draaien weer op volle toeren. Ook bij TravelXperts Den Ham worden alle zeilen bijgezet. Reisbizz.nl sprak met eigenaresse Noël ten Thije over de drukte op het reisbureau en een uitbreiding van het team.


“Druk, druk, druk. De trein dendert maar door”, vertelt Noël na de vraag hoe het gaat op het reisbureau. Sinds juli werd er geboekt voor de herfstvakantie en vanaf dat moment is het korte termijn werk geweest. “De herfstvakantie is ontzettend goed geweest. Ik denk zelfs dat het nog nooit eerder zo goed is geweest. Mensen zijn bereid om weer geld uit te geven. Ik denk dat veel mensen hun geld ook even geparkeerd hebben waardoor ze nu meer te besteden hebben”, gaat Noël verder.

Enige stenen reisbureau in de omgeving
Ook de verre reizen komen weer op gang. “Als het goed is wordt half december weer familie toegelaten in Australië, dus wij hebben ook al een klant gehad die hun dochter daar willen bezoeken”, aldus Noël. “Maar ook de VS, Thailand en de Dominicaanse Republiek worden al geboekt. Zodra de grenzen al iets opengaan, komen de aanvragen binnen.”

De drukte heeft ook te maken met het gebrek aan andere stenen reisbureaus in de omgeving. “Veel D-reizen filialen zijn dichtgegaan in de omgeving, dus wij hebben ook een regionale functie. In een straal van 15 tot 20 km is er geen ander stenen reisbureau te vinden. Wij hebben veel aanwas van nieuwe klanten, dat gaat allemaal van mond tot mond. Mensen vinden het prettig om via het reisbureau te boeken vanwege het korte lijntje dat er gehouden wordt”, vertelt Noël.

Versterking
Vanwege de drukte heeft Noël haar team weer verder uitgebreid nadat in juli Amanda van Dommelen het reisbureau kwam versterken. Vanaf 1 december gaat Corine Munsterhuis aan de slag bij TravelXperts Den Ham. “Ze is al wel een bekende in de reisbranche. Vroeger hebben we beide bij Rottink gewerkt als vestigingsmanager, waardoor we elkaar al een poosje kennen”, zegt Noël.

De dames kwamen na jaren weer op elkaars pad. “Corine heeft een tijd een kinderkledingzaak gehad wat ze later heeft verkocht, waarna ze ging werken op een administratieve afdeling van een bedrijf. Maar ongeveer twee maanden geleden kreeg ik een belletje dat ze het klantencontact miste en ze erover nadacht om weer terug te keren in de reisbranche. Ze heeft een dag meegelopen, hadden meteen een klik en besloten een contract op te stellen.”

Noël heeft er weer goede moed in na de lastige tijd gedurende de coronacrisis. “Een keerzijde is wel dat ik Amanda niet fatsoenlijk heb kunnen inwerken door de enorme drukte die er is geweest sinds zij is begonnen met werken. Maar mij hoor je zeker niet klagen, ik doe eindelijk weer wat ik het leukste vind om te doen.”