22 mei 2024
Thumbnail voor DTA voegt tien nieuwe aandeelhouders vanuit Travel XL toe

DTA voegt tien nieuwe aandeelhouders vanuit Travel XL toe

JOURE - Dutch Travel Alliance (DTA) verwelkomt tien nieuwe aandeelhouders vanuit de Travel XL B.V. “Het voelt een beetje alsof je aan het zoeken bent naar een speld in een hooiberg en ineens tien gouden spelden aantreft”, laat Erik van der Waard, voorzitter van DTA weten.


“Het is in deze tijd niet eenvoudig om onafhankelijke reis retail bedrijven te vinden van dit kaliber die beschikbaar zijn om aan te sluiten bij een andere inkooporganisatie, zoals die van Dutch Travel Alliance”, gaat van der Waard verder. “Enerzijds omdat de selectiecriteria voor potentiële aandeelhouders binnen DTA met name op het gebied van de financiële toetsing vrij stevig te noemen is, en anderzijds omdat er eenvoudigweg niet veel onafhankelijke bedrijven meer zijn die zich nog niet gecommitteerd hebben aan een partij. Juist nu alles even in rustig vaarwater leek te zijn, en DTA beter draait dan ooit, diende voor ons onverwacht de mogelijkheid aan een aantal uitstekende kantoren aan te sluiten als aandeelhouder van DTA.”

De toetredende aandeelhouders zijn:

1) Travel XL 't Woerkums Reisbureau

2) Reisbureau Oud-Beijerland

3) Reisstudio Trips B.V.

4) TravelXL Marijke

5) Reisbureau Roessink

6) Reisbureau Baarle-Nassau

7) Reis-en-Passagebureau Lanting

8) Reisbureau Eemnes

9) Reisbureau Martens

10) Bolderman Reisbureau

Gelijkgestemden
Volgens Van der Waard is het in deze tijd belangrijk om samen te ondernemen en de synergie op te zoeken met gelijkgestemde partijen. “Wij kenden de verschillende ondernemers uiteraard al, waarvan sommige erg goed. Het zijn stuk voor stuk bij de sector betrokken zelfstandige reisondernemers met gezonde bedrijven waarvan enkelen aangevuld door ervaren ZRA’s. We zijn erg blij en trots dat men ervoor heeft gekozen om die volledige zelfstandigheid voort te zetten middels een aandeelhouderschap van de DTA.”

Per 1 november 2023 a.s. telt DTA 42- aandeelhouders.