24 juni 2024
Thumbnail voor Explora Journeys neemt EXPLORA I in ontvangst

Explora Journeys neemt EXPLORA I in ontvangst

MONFALCONE - Explora Journeys, het luxe lifestyle-merk van de MSC Group, heeft deze week de EXPLORA I in ontvangst genomen. Dit is het eerste luxeschip dat zich bij de vloot van het merk voegt.


De opleveringsceremonie van EXPLORA I markeert een nieuw hoofdstuk voor het merk. Het event werd bijgewoond door onder andere Gianluigi Aponte, oprichter en voorzitter van MSC Group, en Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Group's Cruise Division. Vago noemt de oplevering historisch. “Het laat zien dat we als bedrijf groeien omdat het de intrede markeert van de MSC Group in de luxe reissector.”

EXPLORA I vertrekt op 1 augustus 2023 voor haar eerste reis vanuit Kopenhagen, Denemarken. Het schip vaart naar Lerwick, de Shetland-eilanden en Kirkwall, Orkney voordat ze naar Reykjavik, IJsland gaan.

Verschillende routes
Het luxe schip verblijft enkele weken in Noord-Europa en biedt verschillende routes aan. Vervolgens steekt het schip de Atlantische Zee over via Groenland om de herfst door te brengen in Noord-Amerika, de winter in het Caribisch gebied en de lente aan de Amerikaanse westkust en Hawaï. In de zomer van 2024 keert het schip terug naar Europa voor een reeks reizen in de Middellandse Zee.