7 september 2024
Thumbnail voor Frank Oostdam: ‘Paniek niet nodig om verlenging DCC’

Frank Oostdam: ‘Paniek niet nodig om verlenging DCC’

SCHIPHOL - De verlenging van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) is een feit. Het Europees Parlement nam onlangs het besluit om het DCC te gebruiken tot 1 juli 2023. Frank Oostdam benadrukt dat het geen reden tot paniek mag zijn maar oplettendheid is geboden. Reisbizz.nl sprak met de ANVR-topman.


De verlenging van het DCC moet volgens Oostdam worden gezien als een mogelijke toepassing bij toename van coronabesmettingen. “Ik ben blij dat je belt”, reageert Oostdam. “Dit bericht veroorzaakt namelijk een storm in een glas water. We moeten deze verlenging zien, dat indien het nodig mocht zijn, het DCC ingezet kan worden om te reizen.”

DCC is een tool
“Wanneer we nu naar de kaart kijken op de website van Nederlandwereldwijd, kun je zien dat bijna geheel Europa groen kleurt”, vervolgt Oostdam. “Zie het DCC als een tool die we vast in de gereedschapskist klaar hebben liggen om reizen juist mogelijk te maken.”

Opletten
Toch benadrukt Oostdam dat je als reiziger wel waakzaam moet zijn op de verschillende inreisregels, ondanks dat veel landen binnen Europa groen zijn. “Versoepelingen alom, maar toch zijn er ook nog een aantal landen die wel een geldig coronabewijs eisen.”